Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Valls tornarà als col·legis l'1 d'octubre

Hi hauran assemblees participatives als col·legis i marxes de diferents punts de la ciutat, amb un acte final a la plaça U d’Octubre
Gent esperant per votar al col·legi Eugeni d'Ors de Valls. | J.V.

 

Les entitats i els partits polítics sobiranistes de Valls han organitzat una jornada reivindicativa per a l’1 d’octubre, quan farà un any que es va dur a terme el referèndum d’autodeterminació de Catalunya. La jornada, que durà per títol 'L’1-O torna al teu col·legi', tindrà dues parts: en una primera es convidarà tothom a acudir al col·legi electoral on li tocava votar, a partir de dos quarts de set de la tarda, i a participar en unes assemblees que es faran davant mateix dels dotze col·legis electorals i que tindran com a objectiu analitzar els fets de fa un any i compartir les opinions sobre els passos que cal fer a partir ara.

 

Posteriorment tindrà lloc la segona part de la jornada, que consistirà en una marxa conjunta fins a la plaça U d’Octubre (davant l’antic hospital de Sant Roc), on es farà un acte. La marxa s’iniciarà a un quart de nou del vespre de manera simultània des de dos punts de concentració: la Biblioteca Popular i la plaça del Blat. Prèviament, s’hauran concentrat en aquests punts els participants de les assemblees de cada col·legi (a la Biblioteca Popular, els de la mateixa Biblioteca, Eugeni d’Ors, Jaume Huguet, Narcís Oller, UAF i Xiquets i Xiquetes; i a la plaça del Blat, els de l’Enxaneta, Picamoixons, Pisos Clols, Residència Alt Camp, Sant Roc i Teatre Principal).

 

Les dues marxes les encapçalaran grups de grallers, que interpretaran matinades com es va fer el mateix dia del referèndum. A l’acte a la plaça U d’Octubre, que serà presentat per l’actor vallenc Aleix Vallverdú, s’alternaran elements musicals i simbòlics amb la lectura del manifest conjunt de l’1 d’octubre. Segons els organitzadors, l’objectiu de la jornada és «reivindicar l’èxit i els resultats del referèndum d’autodeterminació de fa un any i exigir que se’n faci efectiu el mandat democràtic, en uns actes que han volgut incloure elements de reflexió i debat i atorgar el màxim de protagonisme a la gent».

Comentaris