Fira de bandolers d'Alcover.

Gastronomia, teatre i moltes activitats faran reviure la història local en la 17a Fira de Bandolers d’Alcover

Del 10 al 13 d’octubre el nucli antic d’Alcover tornarà a ser l’epicentre de la fira que acollirà un centenar de parades i una cinquantena d’actes

Torna un dels esdeveniments per excel·lència al municipi d’Alcover. Com és habitual en aquestes dates, el poble ja es prepara per acollir la Fira de Bandolers en la seva 17a edició.

Enguany, les dates de la fira són del 10 al 13 d’octubre. Durant aquests dies, el municipi tornarà a ser l'epicentre de les trifulgues bandoleres i de la trobada dels lladres de camí ral que actuaven a les comarques del Camp de Tarragona.

Un any més s’ha preparat un programa farcit d’actes on es contemplen més de 50 activitats per a tots els públics, en la cita bandolera més important de Catalunya. Morells i Voltors, els dos bàndols, ens transportaran fins als segles XVI i XVII a través de diferents escenificacions teatrals, l'eix vertebrador de la Fira.

Consulta tots els actes de la Fira de Bandolers 2019!

Aquest dimecres a la tarda s’ha presentat oficialment el programa i els actes de l’edició d’enguany on s’han explicat les principals novetats que hi haurà a la Fira, a càrrec de Carla Miret, regidora de la Fira de Bandolers i de Josep M. Girona, regidor de cultura de l'Ajuntament d'Alcover. 

Presentació Fira de Bandolers 2019.
Presentació Fira de Bandolers 2019. | Albert Oliva

 

Miret, ho volgut destacar que una fira d’aquestes característiques «la fan totes les associacions del poble i les entitats, sense ells no es podria dur a terme». En tots aquests anys, la fira està més que consolidada. En aquest sentit, la regidora ha dit que és una fira «ferma, que cada cop creix més perquè sempre intentem donar-hi petits tocs».

Pel que fa a la programació, la inauguració de la fira tindrà lloc el dijous 10 d’octubre amb una conferència que aportarà novetats de la recerca dels Morells i Voltors, a càrrec de Josep Cañabete i Alba Alonso, a les 19.00 hores a Ca Cosme. Tot seguit, a l’església Vella es farà la presentació de la nova cervesa Alcobeer sorgida de la unió entre La Mula i La Rosita.

La Taverna de l’església Vella i la Baixada del Bandoler, novetats d’enguany

A partir del divendres 11 octubre, a més de la Gran taverna de la plaça Nova, un nou racó gastronòmic i teatral se suma a la Fira de Bandolers com a novetat: la Taverna de l'església Vella.  

En aquest escenari, situat al cor de la fira, es farà la mostra i tast de les principals referències artesanes, elaborades per empreses alcoverenques que conformen un lot de productes sota un segell de qualitat.

L'indret, envoltat del mercat de productes artesanals, comptarà amb taules i cadires i amb diferents entramats teatrals i musicals que s'hi donaran cita. Durant cada dia de fira, el públic assistent també podrà degustar la nova cervesa alcoverenca Alcobeer, que neix de la fusió de les empreses locals Rosita i La Mula, amb un tast de pernil de la marca, també alcoverenca, Origo Ibericus.

Imatge de la Fira de Bandolers d'Alcover 2018 | Isma Llanes

Una altra de les novetats destacades d'aquesta 17a edició és la Baixada del Bandoler, divendres de fira, que anirà en cercavila de l'església Nova fins la plaça Nova (23.00 hores). I per tancar la nit res millor que el Ball de Fira amb els AllCovers i la Banda del coche rojo a la plaça Nova.

Dissabte 12 d’octubre al matí arriba un dels actes més esperats pels més petits, la Bandolerada, una gimcana de proves on els participants es converteixen en bandolers. A la tarda hi haurà la tradicional i esbojarrada i divertida baixada d'Ornis, les esbojarrades andròmines pels carrers del poble. I per acabar la nit, el Concert de Fira amb The Welcome Band, al pavelló municipal.

El darrer dia de Fira, diumenge 13 d'octubre a les 12.30 hores, es farà la tradicional trobada de capgrossos i gegants amb la participació d'una vintena de colles i més de 400 persones, que finalitzarà a la plaça Lluís Companys amb una ballada de germanor.

Imatge de la Fira de Bandolers d'Alcover 2018 | Isma Llanes

A la tarda, la companyia de teatre local La Resclosa ens convida a fer un viatge de 400 anys en el temps on podrem canviar el decurs de la història amb 'La roda del temps' (17. 00 hores, pels carrers de la vila). I a les 20.00 hores, hi haurà el concert bandoler amb la banda de la taverna, Fenya Rai.

Durant cada dia de Fira es duran a terme, pels carrers del poble, diferents representacions teatrals bandoleres que ens faran reviure de ben a prop les trifulgues entre els bàndols dels Morells i els Voltors. 

A més, durant tots els dies, Alcover comptarà també amb el mercat de productes de la terra i artesania, amb un centenar de parades, pels carrers del nucli antic.


Comentaris