VÍDEO

Explosió d'una bombona de gas en una barricada a Tarragona

ATENCIÓ

Tots els talls de carretera previstos per aquest dissabte, 19 d'octubre

Valls reivindica l’1 d’octubre de manera massiva

Assemblees participatives als col·legis i marxes des de diferents punts han finalitzat amb un gran acte a la plaça de l‘U d’octubre
La plaça de l'U d'octubre s'ha omplert de gom a gom. | J.V.

 

Unes 1.500 persones s’han aplegat aquest vespre a la plaça de l’U d’octubre de Valls per reivindicar el referèndum d’autodeterminació d'ara fa un any. La jornada que ha dut el títol ’L’1-O torna al teu col·legi’ s’ha desenvolupat en dues parts: en una primera s’han celebrat assemblees als col·legis electorals on s’ha analitzat els fets de l'octubre del 2017 i s’han compartit opinions sobre els passos que cal fer a partir d’ara.

 

Cartell de 'Llibertat' a l'acte de commemoració de l'1-O a Valls. | J.V.

 

Posteriorment, en una segona, dues columnes de gent han sortit simultàniament des de la Biblioteca Popular i des la plaça del Blat per acabar confluint a la plaça de l’U d’octubre –davant de l’antic hospital de Sant Roc. A la marxa de la Biblioteca Popular s’hi han aplegat persones que van viure la jornada de l'1-O a la mateixa Biblioteca, a l'Eugeni d’Ors, al Jaume Huguet, al Narcís Oller, a l'UAF i a Xiquets i Xiquetes; i a la plaça del Blat, els de l’Enxaneta, Picamoixons, Pisos Clols, Residència Alt Camp, Sant Roc i Teatre Principal. Una de les sorpreses d'aquesta commemoració ha estat la participació en els actes d'aquest vespre del conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, que ha anat acompanyat pel tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Valls, Jordi Cartanyà.

Gent votant a una urna durant l'acte de commemoració de l'1-O. | J.V.

Dolors Farré, regidora de Via Pública, Albert Batet, alcalde, Josep Bargalló, conseller d'Ensenyament i Jordi Cartanyà, tinent d'alcalde. | J.V.

 

Les dues marxes han estat encapçalades pels grups de grallers de la Colla Joves i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que han interpretat matinades tal i com es va fer el mateix dia del referèndum. A l’acte central, que ha tingut lloc a la plaça U d’octubre, l’actor vallenc Aleix Vallverdú ha llegit el manifest conjunt de l’1-O. També s'ha volgut recordar a les persones que van defensar i votar als diversos col·legis electorals de la ciutat i això s'ha simbolitzat amb el vot en una urna per part de diverses persones dels col·legis electorals de la ciutat. El Cant dels Segadors ha posat punt final a la commemoració de l’1 d’octubre.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris