PORTADES

📰 Les portades d'avui, 18 de novembre

Un abocament a la depuradora de Valls provoca episodis de males olors

Divendres, un abocament industrial a la xarxa de clavegueram va provocar una pudor perceptible des de diferents punts de la ciutat. L'Ajuntament ha intensificat els controls ambientals.
Imatge del polígon industrial de Valls. | VallsDiari.cat

 

Aquest passat divendres, un abocament industrial a la xarxa de clavegueram de la depuradora del polígon de Valls va provocar diferents episodis de males olors en l’ambient, perceptibles des de diverses zones de la ciutat. A causa d’això, l’Ajuntament ha intensificat els controls ambientals a la xarxa de sanejament per poder determinar les causes que han afectat la depuradora.

 

L’empresa concessionària de la gestió de la depuradora del polígon industrial ja va començar aquest cap de setmana amb els treballs per recuperar el funcionament òptim de la instal·lació, en especial amb la regeneració dels microorganismes responsables de la depuració de les aigües.

 

L’abocament hauria acabat amb bona part d’aquests microorganismes, essencials per depurar l'aigua, la qual cosa va afectar negativament el funcionament normal de la depuradora. A la vegada, s’estan retirant els fangs formats per l'abocament, amb l’objectiu que, junt amb la regeneració de microorganismes, la depuradora pugui recuperar ben aviat el seu funcionament i també acabar així amb les males olors que s'han sentit aquests dies a Valls.

 

S’intensifiquen els treballs per trobar les causes de l’abocament

A partir d’avui s’han intensificat les mostres que ja s’efectuen periòdicament a la xarxa de clavegueram de la zona industrial per tal d’esbrinar quines han estat les causes de l’abocament i fer el seguiment per detectar-ne qualsevol altre. En cas de ser així, es dificultaria la recuperació del normal funcionament de la depuradora industrial vallenca.

 

Reunió aquest dimecres

Des de fa temps, l’Ajuntament treballa amb l’Associació d’Empresaris del Polígon i amb les empreses que el conformen, la qual cosa ha permès millorar els processos industrials i el compliment de la normativa ambiental. Precisament, per analitzar la situació i traslladar la intensificació dels controls davant d'aquest greu episodi, el regidor de Territori i Medi Natural, Martí Barberà, es reunirà aquest dimecres al matí amb responsables de l’Associació d’Empresaris i l'empresa gestora de la depuradora industrial.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris