erc-valls

Jordi Cartanyà: «Sumeu-vos a aquest projecte que vol fer tornar a bategar la ciutat, a fer un Valls que sedueixi»

Joan Tardà, Joan Josep Nuet, Raquel Sans, Núria Gavarró, i les paraules escrites d’Oriol Junqueras i les enregistrades de Marta Rovira van protagonitzar l’acte central de campanya

«Sumeu-vos a aquest projecte que vol fer tornar a bategar la ciutat, a fer un Valls que sedueixi». Amb aquesta petició a la ciutadania vallenca, l’alcaldable d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) Valls i Compromís per Valls, Jordi Cartanyà, tancava ahir al vespre l’acte central de campanya celebrat a la plaça del Pati, on una pantalla gegant lluïa el lema ‘Estem per tu’.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Durant una hora, unes 200 persones van poder escoltar la proposta de futur que el candidat va anar desgranant en companyia de convidats d’excepció com Joan Tardà, exportaveu d’ERC al Congrés, el diputat d’ERC-Sobiranistes, Joan Josep Nuet, i la diputada al Parlament de Catalunya, la vallenca Raquel Sans.

L’acte, conduït per la número 5 de la llista, Teresa Rull, va començar amb la intervenció de la regidora de Participació Ciutadana i Igualtat i número 2 de la candidatura, Núria Gavarró, que va fer una pinzellada de l’obra de govern dels darrers quatre anys a l’Ajuntament de Valls, on ERC ha tingut 4 regidors amb sis regidories: «Hem estat al govern municipal complint amb el compromís adoptat amb la ciutadania, el de posar les persones en el centre de les polítiques públiques». En aquest sentit, la diputada vallenca Raquel Sans va exposar durant la seva intervenció que «ara ja tenim experiència de govern, i sumant en aquest viatge als companys de Compromís, ens cal fer un pas més per poder agafar el timó de la nostra ciutat».

erc-valls
El diputat Joan Tardà va ser present a l'acte central de campanya d'ERC a Valls | Albert Oliva

 

El recentment escollit diputat al Congrés per ERC-Sobiranistes, Joan Josep Nuet, va tenir paraules de record cap els presos i les preses polítics i els exiliats i les exiliades. Va posar l’acord assolit a Valls entre ERC i Compromís com a exemple del que significa sumar esforços contra la repressió i el feixisme per construir la república des dels ajuntaments.

Joan Tardà, que tot just ahir al matí havia sigut a la presó de Soto del Real visitant Oriol Junqueras, va començar el seu discurs llegint unes paraules que el mateix president d’ERC va escriure durant aquesta visita i va donar a l’exportaveu al Congrés per traslladar-les a la gent de Valls i encoratjar-la a guanyar la república. «Ara el que toca és construir un camí que vagi directe al cim, i ha de ser molt ample perquè hi càpiga molta gent i gent diferent, el republicanisme no pot ser sectari», va dir Tardà, que va afegir: «Hem de ser capaços d'acumular forces i sumar. N'és un exemple la candidatura de Valls. Potser haurem de tornar a desobeïr, però ens comprometem a aixecar la bandera del diàleg, i això porta a la negociació i porta als acords».

En la mateixa línia que Oriol Junqueras, la secretària general d’ERC,  Marta Rovira, va fer arribar unes paraules enregistrades des de l’exili a Ginebra per donar forces i ànims als vallencs i les vallenques davant d’un nou repte democràtic a les urnes. L’alcaldable, Jordi Cartanyà, recollint la voluntat de Junqueras i Rovira va expressar que s'ha d’aconseguir fer arribar als ajuntaments dels pobles i ciutats de Catalunya els valors republicans perquè la república es construeix des del municipalisme.

erc-valls
Oriol Junqueras va participar en l'acte des de la presó | Albert Oliva

 

Cartanyà també va recordar totes les persones preses i exiliades polítiques i va fer una crida a sortir a votar massivament el 26 de maig per tenyir Catalunya de groc novament com el 28 d’abril. L’alcaldable va anar desgranant el projecte de ciutat basat en la participació dels vallencs i les vallenques: «Volem que Valls sigui el mirall d’aquesta república que ha d’estar al servei de les persones a través dels valors de l’ètica, la transparència, l’honestedat i la proximitat».

Sobre el projecte del Valls de futur, Jordi Cartanyà va assegurar que hi ha un programa electoral amb projectes realistes, «no prometem quimeres, no fem volar coloms, no enganyem ni mentim» i va afegir: «Ens imaginem Valls amb parcs i jardins, amb carrers arreglats i nets; amb comerços que puguin apujar la persiana cada dia; una ciutat que tingui un model sanitari sostenible i propi del segle XXI». 

El candidat va destacar que es compta amb un equip de gent preparada per ocupar l’alcaldia i gestionar l’administració pública i va demanar la confiança dels vallencs i les vallenques de cara al 26 de maig. Els ponents convidats i les persones de la candidatura van pujar a l’escenari per cloure l’acte, que va acabar amb música i un refrigeri.

erc-valls
El candidat va destacar que es compta amb un equip de gent preparada per ocupar l’alcaldia i gestionar l’administració pública | Albert Oliva