AQUESTA NIT

🚒 Ensurt a la Platja de Calafell per una fuita en una bombona de gas butà

Esquerra Republicana i Compromís per Valls presenten els noms de la llista per a les municipals

L’acte, celebrat al Convent del Carme aquest dilluns al vespre, ha comptat amb el suport de Helle Kettner, candidata a les eleccions al Parlament Europeu per Tarragona
Les dues formacions han configurat una candidatura de gent totalment paritària, formada per 15 dones i 16 homes | Cedida

 

Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls han escenificat l’acord per concórrer en una candidatura conjunta a les properes eleccions municipals del 26 de maig amb un acte al Convent del Carme, en el qual s’han donat a conèixer totes les persones que configuren la llista.

 

Jordi Cartanyà, cap de llista, ha expressat que «som un equip amb experiència de govern i amb capacitat de gestió de l’administració pública municipal i que aquesta és una candidatura guanyadora» i amb un estil propi i entusiasta per recuperar el sentiment de pertinença a Valls. Ambdues formacions tenen un projecte comú per a Valls; una visió similar de país per fer camí cap a la independència de Catalunya i la construcció de la república catalana; i compten amb un equip de gent que està format per persones disposades a tot per complir amb aquest projecte compartit.

 

Projecte de ciutat

Les dues formacions fa mesos que treballen per configurar una candidatura cohesionada que permeti dissenyar un projecte de ciutat que engresqui. I, això, es vol fer «estant al costat de les persones», ha explicat Cartanyà, que ha fet una crida a la participació dels vallencs i de les vallenques perquè aquest projecte, que ha de contribuir a resoldre els problemes reals de la gent, «no el podem fer sols, l’hem de dissenyar escoltant la ciutadania, treballant per atendre les necessitats reals dels vallencs i de les vallenques, escoltant les seves peticions i fent-los partícips d’un projecte comú. Aquesta és la nostra manera de treballar, no en coneixem cap altra».

 

Per això, l’eslògan de campanya és Estem PER TU, perquè es tracta de tirar endavant el projecte de ciutat amb la col·laboració i complicitat de la ciutadania, seguir transformant Valls i planificar-ne el futur perquè sigui una ciutat on s’hi pugui passejar, en la qual els carrers estiguin nets; una ciutat que tingui espais verds i la cultura sigui accessible a tota la ciutadania; on els emprenedors puguin obrir els seus negocis; una ciutat que torni a exercir la capitalitat de comarca i que es projecti al Camp de Tarragona.

 

Projecte de país

El projecte que comparteixen Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls també té un enfoc de país. Cartanyà ha recordat els presos polítics i exiliats i ha assenyalat que tots demanen que se segueixi treballant per fer créixer la base independentista i republicana des del municipalisme.

 

En aquest sentit, l’alcaldable ha expressat que «confiem profundament amb les polítiques municipals perquè són sinònim de proximitat» i que és des de la política municipal que es poden resoldre de manera directa els problemes reals de la gent, els problemes del dia a dia. Per això, ha seguit explicant que Valls ha de ser el mirall de la república catalana vinculada, sempre, al servei a les persones i als valors republicans: l’ètica, la transparència, l’honestedat, la proximitat.

Kettner és una periodista d’origen danès que ha acompanyat Cartanyà en l'acte | Cedida

 

Les persones

Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls han configurat una candidatura de gent totalment paritària, formada per 15 dones i 16 homes amb edats compreses entre els 18 i els 66 anys. Hi són representades moltes generacions, i la mitjana d’edat és de 46 anys. A més, de l’1 al 31 són persones vinculades a diferents àmbits professionals: empresa, educació, salut, treball social, comunicació, cultura, comerç, universitat, sindicalisme i esport, entre molts d’altres.

 

Helle Kettner, candidata a les eleccions al Parlament Europeu per Tarragona, ha acompanyat tots els membres de la llista en l’acte al Convent del Carme. Kettner és una periodista d’origen danès que viu a Tarragona des de fa uns quants anys. Durant l’aplicació del 155, va perdre la seva feina al Diplocat, que s’ha tornat a posar en marxa recentment. La candidata tarragonina a les Europees ha destacat els seus vincles amb Valls durant l’1 d’Octubre i ha posat de manifest la importància de tenir una bona representació en les institucions europees per poder defensar els drets i la llibertat de tots els catalans i totes les catalanes.