Valls genera quasi el 12% de l'activitat cultural de les comarques tarragonines

La capital de l'Alt Camp va registrar 939 actes procedents de 174 entitats durant l’any 2018
Diada de Sant Jordi a la plaça del Pati de Valls. | Cedida

 

L'Ajuntament de Valls ha fet públic el balanç del programa «Valls, ciutat de cultura participativa» de 2018. Un total de 174 entitats i col·lectius van organitzar 939 activitats al llarg dels dotze mesos de l'any. Tots aquests actes suposen un 11,7% dels registrats a les comarques de Tarragona.

 

Aquesta xifra es valora des de l’Ajuntament com un fet molt notable tenint en compte que la població de Valls suposa un 3% del total resident en aquest territori del sud del país.

 

Segons han explicat des del consistori, els diferents organitzadors de la gran majoria d'activitats es van decantar per incloure aquests actes tant en el format imprès com ‘online’. Així, el 73% va comptar amb els dos canals de difusió.

 

Alhora la institució municipal constata la utilitat de les actualitzacions setmanals ‘online’, ja que aquest vessant va permetre que un 27% de les activitats realitzades que no havia entrat en els diferents programes impresos, en canvi sí que es va comunicar a la ciutadania a través de les agendes de Valls APP, del web municipal i les diferents xarxes socials vinculades a l'Ajuntament. 

 

Actes al Barri Antic

Del total d'actes publicats, 568 es van desenvolupar al Barri Antic, és a dir, el 60,5%. Segons han explicat des de l’Ajuntament, aquest  «és un indicador que manifesta l'aposta pel nucli històric de la ciutat», una zona de la ciutat que aquest 2018 també ha estat notícia en moltes ocasions per altres motius relacionats amb la deixadesa i la inseguretat, però que l'Ajuntament vol potenciar per revifar-la. 

 

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Marc Ayala, considera que aquestes dades «posen de manifest que som una ciutat molt cultural, amb expressions diverses que també contribueixen a generar ocupació». Així mateix ha fet èmfasi en el fet que «amb les entitats i les petites indústries culturals, construïm una ciutat que aprofita la seva identitat i la seva cultura per generar riquesa». 

 

Ayala ha destacat també les activitats culturals de més ressò ciutadà i exterior com són la Festa Major de Sant Joan, la Fira de Santa Úrsula o el «Nadal, enlloc com a Valls» com a elements dinamitzadors dels barris de la ciutat.