Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L’Oficina de Català de Valls augmenta l’oferta formativa amb més cursos i activitats

Ja estan obertes les matriculacions per aquest curs i a partir d’avui divendres, tenen lloc les proves de nivell
Casa Caritat, seu de l'Oficina de Català de Valls. | VallsDiari

 

S’amplia l’oferta formativa de l’Oficina de Català de Valls per aquest nou curs. L’Ajuntament vallenc, que forma part des de l’any 2010 del Consorci per la Normalització Lingüística (CPNL), ha augmentat el conveni econòmic, que passa de 9.000 a 20.000 euros i, a la vegada, ha ampliat els recursos humans. Tot plegat farà que es puguin fer més cursos i activitats de l’Oficina de Català que té la seu a l’edifici de Casa Caritat.

 

La matriculació per als cursos ja es pot fer a partir d’avui divendres i també els dies 10 i 12 de setembre. Per als nous estudiants, les proves de nivell també comencen avui i s’allargaran fins al 18 de setembre. En aquest cas, la matriculació estarà oberta dels dies 13 al 21 d’aquest mes.

 

Cursos que es poden fer a l’Oficina de Català

Els alumnes poden cursar els nivells de català Inicial, Bàsic 1, Intermedi 1, Suficiència 1 i un taller d’ortografia, de forma presencial. També hi ha l’opció de fer cursos trimestrals en línia, dels nivells Elemental, Intermedi i Suficiència, i un curs anual, també en línia, de nivell Superior C2 (antic nivell D) a través del Servei de Català de l'Alt Camp.

 

Els certificats que s’expedeixen als alumnes que superen les proves finals són equiparables als certificats oficials de coneixements de català de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat. L’Oficina de Català de Valls ofereix cursos de català per a adults en les diverses modalitats.

 

Oferta adreçada a nouvinguts i també per millorar el nivell

L’oferta dels cursos està pensada per a persones que acaben d’arribar a Catalunya i necessiten aprendre la llengua i també a alumnes que necessiten millorar el seu nivell, tot i dominar el català.

 

L’Oficina de Català també ha ampliat les seves línies d’acció amb l’anomenat Voluntariat per la Llengua, per fomentar l’ús social del català. Aquest projecte posa en contacte voluntaris, persones catalanoparlants que vulguin destinar una hora a la setmana a conversar en català amb els aprenents, amb l’objectiu que aquests guanyin fluïdesa per usar la llengua en les seves activitats quotidianes, laborals i socials. La participació en aquest projecte és totalment gratuïta però necessita inscripció prèvia.  

 

El català als comerços

A més, els mesos de maig i juny es va encetar un projecte de pràctiques lingüístiques, amb la col·laboració d’una vintena d’establiments comercials de Valls. Aquestes botigues hi han participat atenent en català a persones que necessitaven millorar el seu nivell de conversa tot fent les seves compres quotidianes.

 

L’Oficina també serveix com a punt d’informació sobre les proves de coneixements de català que cada any convoca la Direcció General de Política Lingüística. D’altra banda, el ple de l’Ajuntament de Valls, com a membre del CPNL, aprovarà per plenari la modificació dels estatuts del Consorci.

Comentaris