Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Mor atropellada en baixar del seu cotxe a l'AP-7 al Penedès

ALERTA

Cues quilomètriques a l'N-340, entre Altafulla i Creixell

Alcover guarneix els aparadors de les seves botigues per començar les activitats nadalenques

Des d’aquest dimarts s’han programat una vintena d’actes que s’inicien amb la campanya ‘Guarneix les botigues’
Els alcoverencs faran cagar el 'Tió més llarg del món' el 26 de desembre. | Cedida

 

Els alumnes de l'Escola Mare de Déu del Remei són els encarregats de començar els actes nadalencs al municipi d’Alcover. Ho fan a partir d'aquest dimarts amb ‘Guarneix les botigues’, una activitat on els petits guarniran els aparadors dels establiments del poble. Aquesta proposta està organitzada per l’Associació de Botiguers d’Alcover i es durà a terme fins al 30 de novembre.

 

Aquest només serà l’inici de tot un seguit d’activitats per viure la màgia del Nadal durant molts dies. Per això, s’han preparat una vintena d’actes per a tots els públics, programats del 27 de novembre del 2018 al 7 de gener del 2019. Tallers, nadales, pastorets, anar a buscar el tió i l'actuació musical del ‘Pot Petit’, són algunes de les propostes destacades.

 

El Nadal al Carrer i encesa de llums

Dimecres 5 de desembre, durant tota la tarda, s’han programat una sèrie d’actes al voltant del Nadal al Carrer. A les 17.00 hores hi haurà berenar amb coca amb xocolata i a continuació tindrà lloc un espectacle infantil. Tot seguit es farà l'entrega de premis de la decoració nadalenca dels aparadors de les botigues d’Alcover i finalment a les 18.30 hores es farà l'encesa dels llums i l'arbre de Nadal.

 

Dijous 6 de desembre, per segon any, arriba l'activitat ‘Anem a buscar el Tió' amb esmorzar per a tothom. Se sortirà des de la plaça Nova a les 10.15 hores i s'anirà fins a Mas de Forès per anar a buscar el tió que haurà arribat de la muntanya. Segons informen des de l’Ajuntament, també es podrà anar directament a les 11.00 hores a Mas de Forès. Per a participar-hi cal inscriure's prèviament per Internet a www.alcover.cat abans del 30 novembre.

 

Les activitats seguiran el divendres 14 de desembre, a les 15.00 hores. El Pavelló Municipal acollirà la Cantada de nadales a càrrec dels alumnes de l’Escola Mare de Déu del Remei i en finalitzar, es durà a terme una tómbola de l'AMPA en benefici de la Marató de TV3 . Dissabte 15, durant tot el matí, tindrà lloc el Mercat de Nadal amb les botigues al carrer amenitzat per la cantada de nadales a càrrec de l'EMMA. A les 11.00 hores, el Museu d’Alcover serà l’escenari del Taller de Nadal en família 'Fem la nostra espelma'. Cal inscripció prèvia.

 

Inauguració del nou Centre de Dia

Dissabte 22 de desembre, a les 11.30 hores, es farà la inauguració del nou Centre de Dia d'Alcover a càrrec de Chakir El Homrani Lesfar, Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

 

Com és habitual, dilluns 24 de desembre, l'església Nova, acollirà  a les 20.00 hores la missa del Gall. Per Sant Esteve, el 26 de desembre a les 13.00 tindrà lloc un dels actes més esperats pels petits: la cagada del tió més llarg del món, que cada any aplega tots els infants de la vila.

 

Imatge de la darrera edició del Parc Infantil de Nadal. | Cedida

 

 

20 anys del Parc Infantil de Nadal

Un any més, destaca també el Parc Infantil de Nadal, que enguany celebra 20 anys, amb diferents activitats els dies 27, 28 i 29 de desembre (obert de 10.30 a 13.30 hores i de 17.00 a 20.00 hores), al Pavelló d'Esports i al Pavelló de les escoles. Enguany com a novetat, el 30 de desembre hi haurà l'espectacle infantil ‘El Pot Petit’ i un berenar per a tothom.

 

Dissabte 29 de desembre, arribaran els Pastorets a càrrec del grup de teatre local ‘La Resclosa' en dos passis, a les 17.00 i a les 20.00 hores, al Convent de les Arts. I per cloure l'any, el 30 de desembre a les 13.00 hores al Cercle d'Amics, hi haurà la recollida de les cartes de tots els nens i nenes a càrrec dels Patges Reials.

 

La multitudinària Cavalcada dels Reis a Alcover. | Cedida

 

 

El nou any 2019, l'obrirà el Pessebre Vivent dels infants de la catequesi a l'església Nova. Dissabte 5 de gener, a les 18.30 hores Ses Majestats els Reis d'Orient arribaran a Alcover i a continuació es farà la Cavalcada pels carrers del poble que finalitzarà l'entrada dels Reis a la plaça Nova on es farà el Pregó Reial i se'ls farà entrega de la clau de la ciutat.

 

Finalment, dilluns 7 de gener, es farà el sorteig de la campanya de Nadal dels comerços a les 20.00 hores a Ca Cosme.

Comentaris