Pla general de l'entrada principal al Pius Hospital de Valls

El brot del Pius Hospital de Valls va a la baixa: l'afectació actual és de 31 professionals i 25 pacients

El passat 17 de desembre es van comptar 47 professionals infectats

Segons les darreres actualitzacions del Departament de Salut, el brot de Covid-19 que es va detectar al Pius Hospital de  Valls el passat 11 de desembre  ja va a la baixa. En aquest sentit, les noves dades confirmen que la corba va en descens, amb una afectació actual de 31 professionals i 25 pacients, ja que hi havia hagut fins a 47 professionals infectats, el 17 de desembre passat.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Pel que fa a l'accés de visites als pacients aguts i del sociosanitari  continua restringit. Alhora, tot i les baixes dels professionals, l'hospital funciona amb normalitat.

Per la seva banda, l'origen del brot podria ser un cas  asimptomàtic d'un acompanyant d'algun dels pacients. 

El personal denuncia la situació a Inspecció de Treball

La setmana passada, els representants del Comitè d’Empresa del centre sanitari van  denunciar  que «el brot estava fora de control i que el personal està completament esgotat, ja que hem de fer torns de 12 hores amb molta pressió». També van advertir que no s’aplica el  protocol  que CatSalut estableix que en una situació com l’actual, en el qual s’han de dur a terme totes les mesures de sectorització d’espais per ubicar les persones positives en zones separades i establir circuits per als treballadors.

Davant d’aquesta situació, el comitè va denunciar a Inspecció de Treball de Tarragona i la delegació territorial de Salut el rebrot en residents i treballadors que es va produir a la residència Alt Camp  el passat dia 20 de novembre i també l’actual brot del Pius Hospital de Valls.