Adif elimina la limitació temporal de velocitat de la línia R13 entre Barcelona, Valls i Lleida

La mesura s'ha dut a terme un cop enllestides les obres de millora d'un tram de 500 metres entre Salomó i Roda de Berà
Adif ha executat els treballs en intervals horaris sense circulació de trens, i únicament s'han desviat dos trens de mercaderies |ACN 

 

Adif ha finalitzat els treballs per a la supressió d'una limitació temporal de velocitat en la línia d'ample convencional del trajecte Barcelona - Valls - Lleida, que han representat una inversió propera als 500.000 euros.

Els treballs, realitzats entre els mesos d'abril i maig, han consistit en el tractament i consolidació d'una trinxera de 500 m de longitud en el trajecte de Salomó a Roda de Berà, que ha permès incrementar els paràmetres d'estabilitat i seguretat d'aquest element de la infraestructura ferroviària.

Aquesta actuació permet suprimir la LTV preexistent en aquest trajecte, amb la qual cosa s'aconsegueix una reducció dels temps de viatge per als serveis comercials de la línia R13 de Rodalies de Catalunya i per als tràfics de mercaderies. Per minimitzar l'afectació al servei de viatgers, Adif ha executat aquests treballs en intervals horaris sense circulació de trens, i únicament s'han desviat dos trens de mercaderies.

Adif estudia la demanda de viatgers de l’Aeroport de Reus

Per altra banda, Adif està desenvolupant un estudi funcional i de demanda de viatgers de l’estació intermodal del Corredor Mediterrani al sud de l’Aeroport de Reus. Segons han confirmat a l’ACN fonts del Ministeri de Foment, els resultats de l’anàlisi permetran valorar la viabilitat de recuperar o no el projecte, que va quedar aparcat fa deu anys. 

La construcció d’aquesta estació central és una de les prioritats consensuades entre la Generalitat i els principals alcaldes del Camp de Tarragona, i una reivindicació històrica del teixit econòmic i empresarial. El projecte inicial es va arribar a adjudicar el 2009 per uns 54 milions d'euros, però va quedar aturat. Per aquest motiu, alguns agents implicats acceptarien una solució més austera però funcional, com ara un baixador.

"ATENCIÓ: Les converses entre Junts per Valls i ERC que poden gestar un nou pacte de govern" "ATENCIÓ: Arriba una nova edició del Correbars de la Festa Major de Sant Joan de Valls!"