Agents Rurals rescaten una cria de cabirol atrapada dins una bassa a Aiguamúrcia

Un cop comprovat l'estat de l'animal va ser alliberat al medi natural de nou

Els Agents Rurals de l'Alt Camp han rescatat aquesta setmana, concretament el passat dijous 9 d'agost, una cria de cabirol –Capreolus capreolus– després que quedés atrapada dins d'una bassa, al terme municipal d'Aiguamúrcia. L'animal va ser tornat al seu medi natural.

 

Rescaten una cria de cabirol a l'Alt Camp

Una cria de cabirol, l'espècie de cèrvid més abundant a les terres catalanes, va ser trobada pels Agents Rurals dins d'una bassa d'aigua atrapada. Així doncs, un cop detectat el problema que tenia l'animal, els agents van treure'l de l'aigua.

 

En un primer moment, els agents van comprovar l'estat en el qual estava aquest petit cabirol, després que estigués atrapat dins l'aigua. Tot seguit, quan van veure que l'estat de l'animal era correcte, se'l va tornar a alliberar al seu medi natural.

 

El cabirol, l'espècie de cèrvid més abundant de Catalunya

Els cabirols són de la família dels cérvols, uns mamífers remugants. Aquesta espècie, la qual té poblacions estables arreu del territori català, és tant estable a Catalunya a causa de les reintroduccions que la Generalitat de Catalunya en va fer d'aquest animal en diverses zones protegides del país. En total, segons el darrer cens de cabirol, aquesta espècie està present de forma més o menys abundant, en zones boscoses de les 42 comarques de Catalunya.

 

Aquesta espècie de cérvol s'alimenta, bàsicament, de fulles d'arbusts i arbres petits, com per exemple de baies i de brots tendres, a més de diferents tipus d'herba. Quan s'ha fet adult, el cabirol pot tenir una alçada a la creu d'uns 76 centímetres com a màxim i un pes d'entre 15 i 30 quilos.

 

Denunciat per tinença i intent de venda de xoriguers comuns

Un veí de Cabra del Camp ha estat denunciat pels Agents Rurals de l'Alt Camp i del Tarragonès. El motiu, la tinença i l'intent de venda d'uns exemplars de xoriguer comú, concretament de dos, la qual és una espècie d'au protegida i n'està totalment prohibida, tant el comerç com tenir-los.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris