Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Els aiguamolls del Pla de Santa Maria ocupen el doble de superfície

Amb el guany en extensió, més espècimens d'ocells podran abeurar-hi
Quan l'obra estigui finalitzada, els terrenys passaran formalment a propietat municipal | cedida

 

Creixen els aiguamolls del Pla de Santa Maria, l'empresa promotora de l'ampliació del Polígon Industrial del municipi s'ha fet càrrec dels costos de l'ampliació dels aiguamolls, els quals se situen al final del polígon industrial i serveixen com a zona de parada per a molts ocells. Ara els aiguamolls han guanyat el doble d'extensió.

 

En total, la zona humida arribarà als 8.000 metres quadrats de superfície nova, més o menys. Les obres de construcció dels talussos nous i del camí que circumdarà el recinte ja es troben en un estadi molt avançat, pel que es preveu que estiguin acabades abans d'arribar al mes de gener. Aquests aiguamolls s'alimenten de l'aigua que prové de la depuradora municipal. Es tracta d'un espai que va començar a prendre forma a finals del segle XX, durant la dècada dels 80. Avui s'ha convertit en una ubicació on es poden trobar diverses espècies protegides.

 

Com dèiem abans, aquesta ampliació va lligada a una altra, a la del polígon industrial del municipi. L'empresa Cartonatges Trilla ha promogut l'ampliació amb la compra de 90.000 metres quadrats, aproximadament, de terreny que s'ha requalificat i urbanitzat. Tal com preveu la llei, l'empresa ha de cedir part dels terrenys a l'Ajuntament per dedicar-los a zona verda i a equipaments. A més, s'ha de fer càrrec de les obres d'urbanització de tot el conjunt. Per aquest motiu, Cartonatges Trilla ha assumit el cost de l'ampliació dels aiguamolls. Del projecte i la direcció tècnica de les obres se n'ha ocupat l'empresa Ditecsa.

 

Quan l'obra estigui finalitzada, els terrenys passaran formalment a propietat municipal i l'Ajuntament del Pla s'ocuparà de les tasques de manteniment. Les obres de l'ampliació també han contribuït a netejar el canal que reparteix l'aigua pel conjunt de la zona humida. Entre les pluges i l'aigua que prové de la depuradora, aquesta setmana ja es podia apreciar com es va formant un petit estany a la zona que s'ha incorporat als aiguamolls. En els pròxims mesos s'hi plantarà vegetació i també s'adequaran els camins per tal que es pugui fer el recorregut complet.

Comentaris