Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Dos incendis afecten vegetació a la vora de l'N-340 al Baix Gaià

URGENT

Un policia nacional mata violentament la seva dona a la Garrotxa

Aiguamúrcia aprova els pressupostos municipals després d'una llarga negociació

Des del 2015 no s'havien aprovat nous pressupostos
Entrada al municipi d'Aiguamúrcia, a l'Alt Camp. | VallsDiari

 

El darrer ple que es va celebrar a Aiguamúrcia va servir per desencallar, per fi, l’aprovació dels pressupostos municipals per als anys 2018 i 2019. Després de sis mesos de treball, dos dels grups que conformen el plenari han aconseguit tirar endavant el tema. Per una banda, l’equip de govern, format pels tres regidors de CiU, i el grup d’Independents del municipi d’Aiguamúrcia, integrat per dos regidors.

 

Durant aquest temps han hagut de negociar molt. L’alcaldessa d’Aiguamúrcia, Fina Bartolí, ha afirmat que «cap dels dos grups té el pressupost com el voldria, tots dos grups han hagut de fer renúncies, però s’ha estat capaç d’arribar a un acord en benefici de la població». Aquest és un pas important, ja que es podran tirar endavant moltes inversions que estaven paralitzades, ja que des del 2015 no s’havien aprovat nous pressupostos.

 

L’altre grup de l’Ajuntament, Tots Som Aiguamúrcia d’Esquerra Republicana, va quedar exclòs de la negociació, ja que l’equip de govern es va negar a negociar amb ells, donat que «han posat nou denúncies a l’Oficina Antifrau de Catalunya contra l’alcaldessa i a la resta de membres del consistori actual i del mandat anterior», segons han explicat des de l'Ajuntament.

 

Els pressupost del 2018 destina un total d'1.174.587 d’euros a despeses i el del 2019, fins a 1.573.425 euros. Els dos pressupostos aprovats possibiliten moltes inversions pendents i venen acompanyats d’un Pla econòmic financer pels exercicis 2018 i 2019 i d’un Pla de Sanejament financer a quatre anys vista. En aquest pla es contemplen mesures per a ajudar a obtenir millores en els ingressos de l’Ajuntament, així com seguir amb la contenció de la despesa dels darrers anys.

 

Les millores que es duran a terme

Els cinc regidors que van votar favorablement els pressupostos van signar un acord entre ells de com es durien a terme les inversions. Aquest acord inclou moltes millores als diferents pobles que integren el municipi. Per exemple, s’arreglarà el consultori mèdic de Les Pobles, es remodelarà el camí d’entrada a Mas d’en Parés, es construirà un nou pou a Aiguamúrcia, es farà arribar l’electricitat al pou del Pla de Manlleu, es posarà un nou dipòsit a Les Pobles, s’instal·larà una barana nova a Santes Creus que compleixi normativa, s’arreglarà la vorera del Carrer Blanca d’Anjou de Santes Creus, s’ampliarà el cementiri de Les Pobles quan l’Ajuntament en tingui la cessió, es destinen més diners a camins... «Moltes d’aquestes obres no s’haurien pogut fer si la negociació s'hagués allargat més», ha assegurat l’alcaldessa d'Aiguamúrcia.

 

Projecte per canviar el paviment de la plaça de Santa Llúcia

Un cop desencallats els pressupostos, s’obren les portes a què el Ministeri de Foment tingui en compte la sol·licitud de l’Ajuntament d’Aiguamúrcia per canviar el paviment de la plaça de Santa Llúcia, que contempla treure el quitrà, posar llambordes de pedra i plantar arbres. Aquest projecte es va presentar durant la convocatòria de l´1,5% que el Ministeri de Foment inverteix en obres a monuments, ja que la plaça és considerada Bé Cultural d’Interès Nacional.

 

 

 
Comentaris