Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Un mort i diversos ferits en el descarrilament d'un tren de Rodalies al Vallès Occidental

PORTADES

Les portades d'avui dimarts, 20 de novembre

Valls aprova les ordenances del 2019 només amb els vots de l'equip de govern

Els impostos i taxes es congelen i baixa un 4,4% l’impost de vehicles

L'Ajuntament de Valls ha aprovat les ordenances fiscals municipals per a l'exercici 2019 amb crítiques de tota l'oposició. El ple municipal, celebrat aquest dilluns a la tarda, ha donat el vistiplau a les noves ordenances amb només el suport de l'equip de govern (CiU i ERC). Tres dels quatre grups de l'oposició –CUP, PSC i Compromís per Valls– hi han votat en contra i el PP s’ha abstingut. A grans trets, els tributs inclouen una reducció d’un 4,4% l'impost de vehicles de tracció mecànica i la congelació de la resta d'impostos, taxes i preus públics i a més s’anul·la la taxa d'activitats per canvi de titular.

 

L'oposició critica les noves ordenances

Ramon Font, de Compromís per Valls-ICV, ha definit les noves ordenances com una «operació de màrqueting» i s'ha preguntat si la rebaixa de tributs, quan queda menys d'un any per les eleccions municipals «és un acte de responsabilitat cap a la ciutadania o una estratègia». Per la seva banda, el portaveu del PP, Francesc Caballero s'ha mostrat content per la congelació i la rebaixa d'alguns impostos, però tot i això no ha votat a favor, ja que ha trobat a faltar «una harmonització total d'impostos». Rosa Maria Ibarra, del PSC, ha reclamat que la modificació d'ordenances «hauria d'haver estat més àmplia» i afectar a altres taxes i tributs. Finalment, la regidora de la CUP Ester Huguet, ha apostat per unes ordenances «més equitatives i justes» i que qui més tingui «més pagui».

 

Reducció del 4,4% de l'impost de vehicles

La proposta d'ordenances fiscals per al 2019 inclou una reducció de la pressió fiscal per al proper any. D'aquesta manera, es reduirà en un 4,4% l'impost de vehicles de tracció mecànica i es congelaran la resta d'impostos, taxes i preus públics i a més anul·la la taxa d'activitats per canvi de titular. El ple també ha aprovat un modificat de pressupost que amplia inversions en 1,8 milions d'euros per garantir el finançament per a la rehabilitació de Ca Xapes, a més de dotar amb més recursos projectes d'enllumenat, espais lliures i aparcaments .

Comentaris