Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Valls aprova les ordenances del 2019 només amb els vots de l'equip de govern

Els impostos i taxes es congelen i baixa un 4,4% l’impost de vehicles

L'Ajuntament de Valls ha aprovat les ordenances fiscals municipals per a l'exercici 2019 amb crítiques de tota l'oposició. El ple municipal, celebrat aquest dilluns a la tarda, ha donat el vistiplau a les noves ordenances amb només el suport de l'equip de govern (CiU i ERC). Tres dels quatre grups de l'oposició –CUP, PSC i Compromís per Valls– hi han votat en contra i el PP s’ha abstingut. A grans trets, els tributs inclouen una reducció d’un 4,4% l'impost de vehicles de tracció mecànica i la congelació de la resta d'impostos, taxes i preus públics i a més s’anul·la la taxa d'activitats per canvi de titular.

 

L'oposició critica les noves ordenances

Ramon Font, de Compromís per Valls-ICV, ha definit les noves ordenances com una «operació de màrqueting» i s'ha preguntat si la rebaixa de tributs, quan queda menys d'un any per les eleccions municipals «és un acte de responsabilitat cap a la ciutadania o una estratègia». Per la seva banda, el portaveu del PP, Francesc Caballero s'ha mostrat content per la congelació i la rebaixa d'alguns impostos, però tot i això no ha votat a favor, ja que ha trobat a faltar «una harmonització total d'impostos». Rosa Maria Ibarra, del PSC, ha reclamat que la modificació d'ordenances «hauria d'haver estat més àmplia» i afectar a altres taxes i tributs. Finalment, la regidora de la CUP Ester Huguet, ha apostat per unes ordenances «més equitatives i justes» i que qui més tingui «més pagui».

 

Reducció del 4,4% de l'impost de vehicles

La proposta d'ordenances fiscals per al 2019 inclou una reducció de la pressió fiscal per al proper any. D'aquesta manera, es reduirà en un 4,4% l'impost de vehicles de tracció mecànica i es congelaran la resta d'impostos, taxes i preus públics i a més anul·la la taxa d'activitats per canvi de titular. El ple també ha aprovat un modificat de pressupost que amplia inversions en 1,8 milions d'euros per garantir el finançament per a la rehabilitació de Ca Xapes, a més de dotar amb més recursos projectes d'enllumenat, espais lliures i aparcaments .

Comentaris