Els ajuntaments de la Conca de Barberà penjaran la bandera de l'arc de Sant Martí contra la LGBTI-fòbia

L'Assemblea General de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el 17 de maig de 1990 va eliminar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals
Façana de l'Ajuntament de Montblanc. | Isma Llanes

 

Els ajuntaments de la Conca de Barberà penjaran la bandera de l'arc de Sant Martí a la façana del consistori el proper divendres, 17 de maig, Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia. Aquesta actuació està coordinada pel SAI (Servei d'Atenció Integral) per a persones LGBTI de la Conca de Barberà ubicat a la seu del Consell Comarcal.

 

L'Assemblea General de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el 17 de maig de 1990 va eliminar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals. En commemoració d'aquesta efemèride, cada any, el dia 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia, amb l'objectiu de sensibilitzar la societat contra la discriminació del col·lectiu LGBTI. L'homofòbia , d'acord amb Nacions Unides, inclou la lesbofòbia i la bifòbia.

 

El dia internacional va ser creat l'any 2004 per cridar l'atenció sobre la violència i la discriminació que pateixen les persones LGBTI en l'àmbit internacional i es va celebrar per primera vegada en 2005. Actualment, l'homosexualitat és perseguida per llei i criminalitzada a més de 70 països al món, que condemnen les relacions sexuals entre persones del mateix sexe amb penes de presó. I en 8 països, ser gai o lesbiana pot costar la vida. La pena de mort està vigent a 8 estats.

 

A Catalunya, les polítiques d'igualtat LGBTI es troben en un moment de gran impuls en bona part gràcies a la Llei 11/2014 per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l'homofòbia, lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia, aprovada per la Generalitat de Catalunya.  A nivell comarcal es dona compliment a la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI), que té entre els seus objectius vetllar per la protecció dels drets d'aquest col·lectiu amb la creació del SAI (Servei d'Atenció Integral) per a persones LGBTI.

 

Servei d'Atenció Integral de la Conca de Barberà

El SAI Conca de Barberà té com a objectius principals visualitzar la realitat del col·lectiu LGBTI i donar suport i atenció a la diversitat sexual i de gènere. A més, impulsarà el treball en xarxa, elaborarà informes sobre la situació de les persones LGBTI a la comarca i dissenyarà estratègies de sensibilització, i establirà canals d'atenció, suport i acompanyament a víctimes de fòbia a les persones LGBTI. 

 

El SAI està concebut com un servei de proximitat per oferir una atenció de qualitat pel que fa a atendre persones que hagin patit o estiguin en risc de partir una situació de discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

  

Des del SAI Conca de Barberà s'està realitzant la diagnosi per elaborar el Pla Comarcal LGBTI.  El Pla LGTBI és un instrument articulat a partir d'un conjunt d'accions desenvolupades en diferents àmbits d'actuació municipal,  per tal de prevenir, eradicar i abordar situacions de discriminació amb la finalitat de garantir la igualtat de tracte de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals. Per aquest motiu s'ha publicat una enquesta anònima oberta a la ciutadania que servirà per elaborar un Pla útil, efectiu i eficaç. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris