Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Albert Batet continuarà votant pels diputats suspesos per Llarena

JxCat considera vigent la delegació de vot presentada al maig
Albert Batet al Parlament de Catalunya. | VallsDiari

 

L’alcalde de Valls i diputat al Parlament de Catalunya per JxCat, Albert Batet, continuarà votant en representació de Carles Puigdemont, Jordi Sánchez, Jordi Turull i Josep Rull. Així ho ha fet saber aquest matí en un document que ha entregat a la Mesa i al president del Parlament on diu que no varien la seva posició i que no presenten cap escrit perquè els diputats del seu partit a la presó i a l’exili continuaran tenint la mateixa delegació de vot que es va tramitar el 31 de maig passat. Amb aquesta acció, JxCat vol deixar constància que aquests quatre vots es comptin sense que cap dels diputats hagi designat un substitut, com sí van fer Oriol Junqueras i Raül Romeva (ERC).

 

En el text que ha presentat Batet, s’explica que «atès la resolució del ple de 2 d’octubre que rebutja la suspensió dels drets i deures parlamentaris de diversos diputats, faig avinent que continuaré votant en representació dels diputats Carles Puigdemont, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez».   

 

Des d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) destaquen que el document presentat aquest matí «no conté la paraula 'designació', que és el mecanisme que es va votar al ple» com a sortida per «garantir els drets dels diputats i que els pugui exercir un altre company de grup», donant a entendre així que no donen per bona la jugada dels de Puigdemont. A més, posen de manifest el criteri dels lletrats, favorable a que tots els diputats afectats per la suspensió de Llarena presentessin aquest tràmit.   

 

El grup parlamentari de Junts per Catalunya (JxCat) va designar el mes de maig passat Albert Batet com a nou portaveu. L'alcalde de Valls, era fins aquell moment portaveu adjunt de JxCat, i va substituir a la nova consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, després dels canvis al nou Govern del president, Quim Torra. El nomenament dels nous consellers es va publicar al DOGC, després del veto del govern espanyol al primer executiu proposat per Torra per la presència de consellers empresonats o exiliats.

❗Notícia en ampliació. La redacció de Tarragona Digital està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@tarragonadigital.com, per Facebook a tarragonadigital, per Twitter a @TGNdigital o per WhatsApp o Telegram al : +34 639 048 422.

Comentaris