PORTADES

📰 Les portades d'avui, 18 de novembre

Alcover vol millorar la gestió forestal de la zona

Pel 2019, el municipi d’Alcover vol construir la primera xarxa de calor de proximitat
Aquest projecte de la xarxa de calor de proximitat serà pioner tant a Alcover com al Camp de Tarragona | cedida

 

L’Ajuntament d’Alcover té clar un dels objectius pel 2019: dur a terme la construcció de la primera xarxa de calor de proximitat amb la seva corresponent central de biomassa. L’objectiu és fer un model propii de referència d’instal·lacions de xarxes de calor municipals que estiguin alimentades amb biomassa forestal de bona qualitat.

 

Aquest projecte serà pioner tant a Alcover com al Camp de Tarragona. Es preveu que tingui una afectació directa i positiva en el medi ambient i en la conservació de l’entorn de la zona. Amb la xarxa es podrà abastir d’aigua calenta a cinc equipaments públics del municipi. El projecte serà una eina per prevenir els incendis forestals i servirà per a potenciar l’ús de l’energia renovable i de km així com per a reduir el consum de combustibles d’origen fòssil. Els fons europeus de desenvolupament regional (FEDER) i la Diputació de Tarragona cofinançaran el projecte.

 

Pla tècnic de gestió i millora forestal

Així mateix, també es vol ajudar als propietaris forestals per tal que puguin realitzar una gestió forestal sostenible. Amb aquest objectiu en ment, Alcover està treballant en la redacció d’un pla tècnic de gestió i millora forestal conjunt (PTGMFc). Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament d’Alcover en col·laboració amb l’Associació de Propietaris Forestals del Camp de Tarragona. Aquest pla és una eina perquè finques forestals privades puguin gestionar el terreny forestal amb una estratègia que vol anar més enllà de la finca particular i millorar les possibilitats de gestió per tal de reduir el risc d’incendis i minimitzar els seus efectes.

 

Els propietaris de bosc que estiguin interessats a participar en aquesta iniciativa, poden demanar més informació a les oficines municipals de l’Ajuntament d’Alcover, els dimecres de desembre i gener de 17.00 h a 19.00 h.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris