Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Dos incendis afecten vegetació a la vora de l'N-340 al Baix Gaià

URGENT

Nou cas de violència de gènere a Catalunya

Assessorament per reduir les factures de la llum i el gas a Alcover

S’iniciarà el proper 29 d’octubre

Alcover iniciarà el proper 29 d’octubre un servei d'assessorament energètic per ajudar a les famílies del municipi i a les empreses locals a reduir la despesa energètica de les factures de la llum i el gas. Segons informa el consistori, aquest servei, que serà gratuït i amb visites individualitzades, ajudarà als veïns que ho desitgin a gestionar els passos a seguir per reduir les factures energètiques.  

 

Paral·lelament, des de l’Ajuntament s’assenyala que si algun alcoverenc ha de realizar alguna reclamació a les empreses energètiques, el consistori farà les gestions «pertinents» per tal de solucionar els possibles incidents.

 

Ja es pot demanar hora prèvia 

Les persones i empreses interessades ja poden sol·licitar hora prèvia trucant al telèfon 977.76.04.41 o presencialment a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà. El servei, que no s’iniciarà fins a finals del mes d’octubre, s'efectuarà tots els dilluns de 17h a 19h a les oficines municipals. 

 

L'Ajuntament subratlla que segueix desenvolupant les accions que indica el PAES d'Alcover (Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible), redactat per la Diputació de Tarragona. Aquesta acció, a diferència de les anteriors que estaven centrades en el sector públic, ho fa en el consum energètic de la població amb la finalitat de reduir-lo com també reduir-ne la despesa econòmica de les famílies i empreses.  

 

Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible

L'Ajuntament d'Alcover va finalitzar, aquest mes de juny, la substitució de l'enllumenat dels carrers Pere Güell, Llibertat, 11 de setembre i Avinguda Tarragona per llums led. En total es van renovar 32 lluminàries amb l'objectiu de  reduir el consum energètic i al mateix temps, augmentar l'eficiència en la il·luminació de l'entorn sense produir contaminació lumínica.

 

Aquesta actuació es va efectuar gràcies a l'adhesió de l'Ajuntament d'Alcover al Pacte d'Alcaldes i al ser un dels pocs municipis de l'Alt Camp que té redactat el PAES (el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible) amb l'objectiu que el municipi arribi a l'any  2020 amb un 20% menys de les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) respecte el 2005 tal i com estableix el Pacte d’Alcaldes per una energia sostenible local.

Comentaris