Alcover tindrà un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics

Estarà ubicat a la zona del Portal i serà gratuït. La instal·lació coincidirà amb la reurbanització del nou passeig de l'Estació
Des de l'Ajuntament es vol apostar per la sostenibilitat del medi ambient. | Cedida

 

El municipi d'Alcover tindrà un punt de recàrrega de vehicles elèctrics pròximament. L’Ajuntament ha anunciat que l’instal·larà coincidint amb la reurbanització del nou passeig de l’Estació. Concretament, es preveu que estigui ubicat a la zona del Portal.

 

Tal com han explicat des del consistori, l’objectiu d’aquest nou punt és facilitar i fomentar l’adquisició d’aquesta mena de vehicles i donar servei als que ja existeixen. També està pensat de cara als turistes que organitzen les seves estades en funció dels punts de recàrrega que hi ha establerts al llarg del territori.

 

Les característiques d'aquesta nova estació de recàrrega són diverses: és vertical i està dissenyada per a estar en espais exteriors, amb un sistema d’acabats antigrafit i antivandàlic.

 

El punt de recàrrega és una aposta per la sostenibilitat

Un altre dels objectius principals a l'hora de posar un punt de recàrrega de vehicles elèctrics és el de fer una clara aposta per la sostenibilitat del medi ambient, tal com s'ha marcat en el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES), en un estudi fet per la Diputació de Tarragona i facilitat a l'Ajuntament d'Alcover.  

 

De fet, el PAES, es troba emmarcat en el Pacte d’alcaldes i alcaldesses coordinat territorialment per la Diputació. Aquest Pacte és una iniciativa de la Comissió Europea per tal de contribuir a mitigar el canvi climàtic des del món local, amb la reducció d'un 40% de les emissions de CO2 l'any 2030. En concret, el Pla d’Acció proposa actuacions en matèria d’energia, mobilitat, residus i aigua, per assolir els compromisos de reducció de gasos d'efecte hivernacle.

 

Donat que la reducció d'emissions correspon a tot el municipi, s'inclouen tots els sectors (serveis, domèstic, transport, residus), encara que s'exclou de l'àmbit d'actuació als sectors primari i industrial.

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris