Alcover posa en marxa l'estació de recàrrega de vehicles elèctrics a la plaça del Portal

La recàrrega es podrà fer de forma gratuïta i els vehicles elèctrics podran aparcar en aquest punt de franc durant 3 hores
Imatge de l'estació de recàrrega de vehicles elèctrics. | Cedida

 

L'Ajuntament d'Alcover ha posat en funcionament una estació de recàrrega de vehicles elèctrics ubicada a la plaça del Portal. Aquesta estació disposa de dos punts de recàrrega amb quatre connexions corresponents. 

 

Gràcies a l'adhesió de l'Ajuntament d'Alcover a l'Aliança de Municipis per la Interoperabilitat mitjançant l'ICAEN (lnstitut Català de l'Energia); els alcoverencs i alcoverenques que disposin de vehicle elèctric, podran utilitzar aquest punt de càrrega de manera gratuïta a Alcover, com també en els municipis de Catalunya que pertanyen a l'Aliança, sense cap tipus de cost. I de la mateixa manera, els vehicles visitants que, el seu municipi pertany a l'aliança, també se'n poden beneficiar.

 

Es necessita una targeta per activar el punt de recàrrega

Els veïns d'Alcover que ja disposin o bé adquireixin un vehicle elèctric, s'han d'adreçar a les oficines municipals de l'Ajuntament i se'ls farà entrega d'una targeta per poder activar el punt de recàrrega. El carregador a banda de les targetes també es podrà activar mitjançant de l'aplicació mòbil anomenada 'Evcharge'.

 

Aquest punt de recàrrega contempla l'estacionament gratuït dels vehicles que l'utilitzin, en un màxim de 3 hores, que és el temps límit de recàrrega contínua de l'equip.

 

L'objectiu de la posada en funcionament d'aquesta estació és donar facilitats per a l'adquisició d'aquest tipus de vehicles, donar servei als que ja existeixen i ser un punt d'atracció per a tots els turistes que organitzen les seves estades en funció dels punts de recàrrega establerts al llarg del territori i afavorir que els visitants coneguin el teixit comercial i els restauradors del municipi.

 

En aquest sentit, des de l'Ajuntament d'Alcover es vol conscienciar a la població que «el futur passa per les energies renovables, més netes, ecològiques i sostenibles. L'adquisició de vehicles elèctrics és clau per a la millora de la qualitat de vida de les persones en els municipis, degut a les seves nul·les emissions, la inferior contaminació acústica i també pels beneficis que aporten al territori en termes d’eficiència i diversificació energètica», segons han explicat des del consistori.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!