Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Alcover renova totalment l'enllumenat al voltant de l'Hort de la Barra

Les noves lluminàries consumeixen un 90% menys d’electricitat
Alcover renova la totalitat de l'enllumenat de la zona del voltant de l'Hort de la barra d'Alcover. | Ajuntament d'Alcover

 

Els carrers de l'avinguda de Maria, Hort de la Barra, Fonts del Glorieta, carretera de Reus i part del carrer de les Rodes, a Alcover, han vist renovada completament la seva il·luminació. L’Ajuntament ha finalitzat, aquest mes de gener, la substitució de la totalitat de l'enllumenat en aquests espais del municipi.

 

Aquesta renovació lumínica, al voltant de 30 punts de llum, servirà, segons explica el consistori, per «reduir el consum energètic, la contaminació lumínica i al mateix temps augmentar l'eficiència en la il·luminació de l’entorn».

 

Les noves lluminàries són de led de gran durabilitat, resistents, d'alta eficiència energètica, ja que consumeixen un 90% menys d'electricitat i permeten una reducció d'emissions de CO2, afavorint el medi ambient, informa l’Ajuntament alcoverenc en un comunicat.

 

L'Ajuntament d'Alcover continua desenvolupant les accions que indica el PAES d'Alcover (Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible), redactat per la Diputació de Tarragona, amb l'objectiu que el municipi arribi a l'any  2020 amb un 20% menys de les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) respecte el 2005 tal i com estableix el Pacte d’Alcaldes per una energia sostenible local.

 

Alcover estalviarà gairebé el 70% del cost de l'energia dels equipaments públics

Alcover s'estalviarà uns 25.000 euros anuals per sumar-se al projecte de la primera xarxa de calor de proximitat feta amb biomassa forestal a la demarcació de Tarragona. Això suposarà un estalvi de gairebé el 70% del cost del combustible fòssil que utilitza per abastir d'aigua calenta els cinc equipaments públics –la piscina, els dos pavellons i els dos edificis de l'escola.

 

Al mateix temps, també es reduirà en 106 tones l'any l'emissió de CO2. De fet, el projecte, encapçalat per la Diputació de Tarragona, té un pressupost d'uns 2,2 milions d'euros i inclou les poblacions de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, El Montmell, la Sénia, Rasquera, Tivissa, la Fatarella, Gandesa i Horta de Sant Joan. Està previst que s'iniciïn els tràmits per la licitació el proper quinze de gener amb la signatura dels convenis entre l'ens supramunicipal i els ajuntaments.

Comentaris