Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Dos incendis afecten vegetació a la vora de l'N-340 al Baix Gaià

URGENT

Nou cas de violència de gènere a Catalunya

Aparcar a Valls per un euro al dia

La ciutat implanta el sistema Park&Ride, que consisteix en habilitar aparcaments a les estacions d'autobús i ferrocarril
Places d'estacionament amb una tarifa reduïda a l'estació d'autobusos de Valls. | Ajuntament de Valls

 

El sistema Park&Ride (Aparca i desplaça't) ja és una realitat a Valls. Aquesta mesura, que consisteix en habilitar aparcaments a les estacions d'autobús i ferrocarril, ha entrat en marxa aquest passat mes d'agost. Així, estudiants, treballadors o gent que hagin de viatjar de forma periòdica fora de la ciutat podran accedir amb facilitat al servei de transport públic interurbà. Aquesta mesura s’ha habilitat en zones pròximes a l'estació d'autobusos i a la part del passeig de l'Estació més propera a l'estació de ferrocarril.

 

Només quatre noves places en total

A hores d’ara només s'han creat quatre noves places en total, que segons asseguren des del consistori municipal, podran ser ampliables en el futur «en funció de la demanda que tinguin». Les places que s'han canviat de la tarifa normal de Zona Blava a la tarifa més tova Park&Ride, estan senyalitzades i pintades amb color taronja per tal de poder-les diferenciar amb facilitat.

 

Segons desvetlla l’ajuntament, el cost de tarifa d’aquesta mesura serà més econòmic respecte la resta de zones blaves, en concret, de 0,50 euros per mig dia i d'1 euro per un dia sencer. Amb questa modalitat d'estacionament es vol reduir els desplaçaments de vehicle privat incentivant així la utilització de transport públic interurbà i així dissuadir les persones de fer servir el cotxe per accedir al centre de la ciutat habilitant estacionament del vehicle prop de les estacions de tren i autobús.

  

 

 

 

Per accedir a la utilització d'aquestes places d'estacionament, els usuaris s'hauran de registrar a les dependències de VIAS S.A.M. a la muralla de Sant Antoni, 8, on s'haurà de presentar l'acreditació de treballar o estudiar en algunes de les poblacions on s'agafa l'autobús o el tren. Una vegada registrades rebran una targeta identificativa per a deixar en lloc visible a l'interior del vehicle que caldrà acompanyar d'un tiquet de 0,50 euro o d'1 euros, ja sigui per una estada de mig dia o dia sencer.

Comentaris