Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

IMATGES

Destrossen el cotxe d'Alejandro Fernández (PP)

S'aprova la reforma de Ca Xapes com a seu de la Llar del Jubilat

Es contempla mantenir les façanes i adaptar tot l'interior amb un pressupost de 2,4 milions d'euros
Edifici de Ca Xapes a la Muralla de Sant Antoni de Valls. | Valls.cat

 

L'històric edifici de Ca Xapes, situat a la Muralla de Sant Antoni, serà reformat. Així ho ha aprovat la Junta de Govern de l'Ajuntament de Valls. L'objectiu és que torni a ser la seu de la Llar del Jubilat i Pensionista de Valls. No obstant això, aquesta aprovació és només inicial; ara, el projecte s'haurà de sotmetre a exposició pública abans de fer-lo definitiu, i també es vol presentar als socis de la Llar. Tot i això, com a pas previ, l'Ajuntament ja ha informat la junta de la Llar amb la intenció de poder recollir les seves propostes.

 

Les obres comportaran la rehabilitació integral de Ca Xapes. Malgrat això, l'edifici està protegit com a Bé Cultural d'Interès per la seva arquitectura industrial de mitjans el segle XIX, de manera que s'està contemplant la possibilitat de mantenir les façanes històriques (la del carrer Muralla de Sant Antoni i la dels carrers Paborde i Pantà) però reformar l'interior per tal d'aconseguir l'accessibilitat i la funcionalitat necessàries per a l'equipament d'activitats de la Llar, entitat que va ocupar l'edifici històric fins al 2009. Per tal de dur a terme aquestes reformes s'ha habilitat un pressupost d'una mica més de 2,4 milions d'euros.

 

Reforma de l'interior

Els 2.050 m2 de superfície que es troben repartits en tres plantes s'hauran de distribuir per acollir els diferents serveis que l'entitat té pensat oferir. Pensant en l'accessibilitat, a peu de carrer (amb accés directe a l'exterior) s'instal·laran les sales que acullin els serveis amb més participants, parlem de la cafeteria (d'uns 100 m2) i del saló de ball (de més de 220 m2) que també funcionarà com a espai polivalent per a múltiples activitats. A més, a la planta baixa també s'hi trobaran la cuina i la recepció de l'equipament. A la primera i segona planta es situarà la major part de despatxos i sales d'activitats, entre les quals hi haurà un gimnàs de més de 150 m2, una aula d'informàtica, l'espai "biblioteca" amb funcions polivalents i un saló d'actes que recuperarà l'encavallat original del sostre.

 

Aquestes plantes estaran comunicades per una escala i un ascensor, situats a la zona central de l'edifici. A la tercera planta hi haurà els quadres tècnics i d'instal·lacions. La idea per a aquesta planta és impermeabilitzar la coberta i reforçar-ne tota l'estructura. Aquest projecte, redactat per l'empresa Vectia Enginyeria, és el resultat d'un gran treball previ per a establir les funcionalitats i usos possibles de Ca Xapes i poder adaptar l'edifici a les necessitats requerides. La junta ja ha sigut informada de les característiques del projecte i en les setmanes vinents està previst que es presenti al conjunt de socis de l'entitat amb l'objectiu de començar a incorporar les seves propostes amb la antelació més gran possible.

Comentaris