L'Arxiu Municipal de Valls es trasllada a la Casa de Cultura

La jubilació de l'arxiver municipal, la manca d'espai i les deficiències han precipitat el canvi de lloc

El fons de l'Arxiu Municipal de Valls (AMV) es traslladarà a la Casa de Cultura on actualment ja hi ha ubicat l'Arxiu Comarcal  (ACAC). Així ho ha anunciat l'Ajuntament de Valls després que aquesta setmana s'hagi jubilat l'arxiver municipal. En aquest sentit, el Departament de Cultura de la Generalitat, el Consell Comarcal de l'Alt Camp i l'Ajuntament de Valls estan ultimant l'acord que permetrà agrupar en un mateix espai de dipòsit, conservació i consulta, els fons de l'Arxiu Comarcal de l'Alt Camp (ACAC) i el de l'Arxiu Municipal de Valls (AMV).

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

A partir d'ara, el fons de l'AMV es traslladarà a la Casa de Cultura, on actualment ja hi ha ubicat l'Arxiu Comarcal, una opció que el departament de Cultura, el Consell i l'Ajuntament ja van acordar l'any 2014 quan es va ampliar la capacitat de l'ACAC, però que només s'havia implementat parcialment. S'anuncia que, amb el trasllat a les noves instal·lacions, es  «preservarà la identitat i integritat del fons i la seva unitat arxivística i que aquesta serà en tot moment visible».

En les noves instal·lacions de la Casa de Cultura, l'arxiu vallenc disposarà d'una sala de consulta amb capacitat per a 12 persones, ordinadors per accedir a documentació digitalitzada o servei de reprografia per obtenir còpies en suport paper o digital, entre d'altres serveis, fet que hauria de donar  solució a la manca d'espai i a les deficiències que presentava la seu actual de l'AMV al carrer Creu de Cames.

La CUP lamenta la pèrdua de l'arxiver municipal de Valls

Justament, aquesta setmana,  la Crida per Valls-CUP ha lamentat que Valls hagi deixat de comptar recentment amb la figura d'un arxiver municipal. En aquest sentit, els anticapitalistes asseguren que «la pèrdua de l'arxiver és només el final d'un camí que Valls fa temps que va emprendre, amb una falta de personal crònica a l'arxiu municipal». Des del punt de vista de la formació, l'equip de govern no ha tingut la voluntat política necessària per assegurar les condicions que l'arxiu municipal de Valls requereix.