ÚLTIMA HORA

Agredeixen un revisor de tren al seu pas per l'estació de Sant Vicenç de Calders

ATENCIÓ

Desapareix un noi de 20 anys prop d'una séquia a les comarques de Girona

Campanya contra l'assetjament sexual a les festes majors de l'Alt Camp

Aquesta campanya pretén conscienciar la ciutadania sobre la problemàtica de l'assetjament sexual en els espais festius d'estiu als municipis de la comarca
Valls també aplica un protocol contra les agressions sexistes en el marc de la Festa Major de Sant Joan a Valls  | Isma Llanes

 

Des de la Conselleria d'Igualtat del Consell Comarcal de l'Alt Camp s'ha engegat la campanya 'A l'Alt Camp, tinguem la Festa Major en Pau'. Aquesta campanya pretén conscienciar la ciutadania sobre la problemàtica de l'assetjament sexual en espais d'oci i prevenir conductes d'aquest tipus en els espais festius d'estiu als municipis de la comarca.

 

La campanya es basa en un cartell que amb diferents eslògans i informació relacionada amb l'assetjament pretén informar, dissuadir i instar a denunciar les situacions que es puguin patir o conèixer d'assetjament. Tot i que el cartell està pensat per espais d'oci nocturn, en el context de les festes majors, aporta informació específica relacionada amb les conductes tipificades com assetjament que són útils en tots els contextos de la societat.

 

Es proposa als ajuntaments i entitats col·laboradores que ubiquin en els espais centrals de les festes els cartells, com per exemple a les barres, els escenaris, les tanques o altres espais dels recintes de la festa major. Els cartells permeten inserir el logotip de cadascun dels ajuntaments que col·laborin amb aquesta iniciativa. Aquesta campanya s'insereix en les polítiques d'igualtat que des del Consell Comarcal estem desplegant a través del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD)

 

La campanya contra les agressions sexistes també a les festes majors dels barris de Valls

En aquest sentit, l’Ajuntament de Valls està desplegant aquest estiu el protocol municipal contra les agressions sexistes en l’oci i la festa a les diferents celebracions i festes veïnals als barris de Valls. D’aquesta manera, la regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat i les diferents associacions de veïns de Valls han acordat que durant les festes majors als barris de la ciutat es reparteixi material divulgatiu que, sota el lema 'La festa en pau!', informi dels detalls del protocol municipal i, a la vegada, estableix com actuar i a on s’han de dirigir els afectats en cas de patir una agressió.