Augmenten els assalts i ocupacions als pisos del Barri Antic de Valls

La Policia Local i els Mossos d'Esquadra van identificar aquests dilluns uns individus que havien ocupat un pis deshabitat canviant-li el pany de la porta
Un dels carrers del barri Antic de Valls. | J.G.

 

Creixen els assalts i les ocupacions als pisos del Barri Antic de Valls. Aix铆 ho han denunciat a trav茅s de les xarxes socials des de l鈥橝ssociaci贸 Barri Antic.

 

Segons han explicat des de l鈥檈quip de treball de l鈥檃ssociaci贸, s鈥檋a detectat que diverses persones actuen en habitatges del barri canviant els panys de les portes quan els propietaris no hi s贸n i al cap d鈥檜ns dies entren amb la seva clau i s鈥檌nstal路len en les cases.

 

芦No sabem en quantes cases ha passat aix貌, per貌 sembla que no ha estat un fet puntual, sin贸 que ha passat en diversos habitatges禄, explica una de les afectades.

 

Aquesta ve茂na explica que ha denunciat el cas als Mossos d鈥橢squadra i a la Policia Local de Valls. De fet, els dos cossos policials van haver d鈥檃ctuar aquest dilluns al vespre despr茅s que enxampessin 鈥榠n fraganti鈥 els ocupes saltant des d'un balc贸 a un pis deshabitat del carrer d'en Bosch. 芦Els ve茂ns estem molt alerta i ahir els vam enganxar禄, diu.

 

La policia va identificar les persones que estaven ocupant l鈥檋abitatge de forma il路legal i es va trucar la propiet脿ria del pis en q眉esti贸 per comprovar si aquestes persones tenien perm铆s per viure all脿, ja que la propiet脿ria viu fora actualment. 芦Va costar fer-los entendre que no es podien quedar, ja que no volien marxar禄, explica la ve茂na.  

 

L'Ajuntament de Valls, en contacte amb els ve茂ns

Per la seva banda, el regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Valls, Enric Garcia, ha confirmat els fets a TarragonaDigital i ha explicat que la propiet脿ria del pis on es va intervenir aquest dilluns, encara no ha fet la corresponent den煤ncia, per貌 que es posar脿 en contacte amb ella per si necessita tapiar la porta o alguna altra ajuda.

 

Garcia ha volgut destacar la 芦rapidesa禄 amb qu猫 va actuar la Policia Local, despr茅s de rebre l'av铆s dels ve茂ns. Estem treballant conjuntament amb els ve茂ns perqu猫 la prioritat 茅s la seguretat de tots禄, ha dit. 

 

En aquesta l铆nia, ha expressat la import脿ncia d'estar connectat amb els ve茂ns del barri, 芦perqu猫 les primeres hores s贸n molt importants en casos com aquests禄. 

 

Per 煤ltim, el regidor ha dit que aquest no 茅s un cas a茂llat, sin贸 que 芦pot donar-se en altres indrets on hi ha cases buides禄, tot i que ha afirmat que normalment ho fan en pisos que pertanyen a entitats banc脿ries. 

 

Els ve茂ns demanen una soluci贸 芦integral禄 davant la desprotecci贸 que senten

Aquests fets han fet cr茅ixer la preocupaci贸 entre els ve茂ns del Barri Antic de Valls, on ja fa temps que denuncien inseguretat. De fet, han manifestat que senten 芦por, desprotecci贸 i impot猫ncia禄.

 

En aquest cas concret, estan molt alerta, ja que no s鈥檈stan ocupant pisos del banc o abandonats, sin贸 que, en alguns casos es tracta d鈥檋abitatges on viu gent.

 

芦No veiem que es tinguin les eines per resoldre el problema禄, denuncia una de les ve茂nes afectades i afegeix que els ocupes que van trobar aquest dilluns 芦s贸n joves d鈥檃qu铆禄.

 

脡s per aix貌 que reclamen una soluci贸 芦integral禄. 芦Al Barri Antic hi ha un problema amb l鈥檋abitatge i hi ha gent jove molt perduda en temes de conviv猫ncia i seguretat禄.

 

A m茅s, els ve茂ns tenen la sensaci贸 que no es tracta d鈥檜n fet puntual, sin贸 que aquesta situaci贸 es dona en m茅s pisos d'aquest barri de Valls.