Es constitueix un grup d'avis i àvies per la llibertat a Valls

Es manifestaran cada dimecres a la plaça del Pati
Avis i Àvies per la Llibertat fa un any que es concentren ininterrompudament al Mercadal de Reus | Ángel Ullate

 

Avis i Àvies de Valls iniciaran aquest dimecres al migdia accions setmanals per reclamar la llibertat dels presos polítics i dels exiliats així com exigir respecte pels drets humans. El col·lectiu segueix la iniciativa que van iniciar els Avis i Àvies per la Llibertat de Reus i és el primer grup d'aquestes característiques que es constitueix a la comarca de l'Alt Camp. Les concentracions seran cada dimecres a dos quarts de dotze del migdia a la plaça del Pati. Els organitzadors demanen als assistents que portin una bufanda o peça de roba de color groc.

 

Marxa de torxes a Valls | B.H.

 

Marxa de torxes a Valls

Aquest diumenge l'ANC de Valls va celebrar una marxa de torxes pels carrers de la ciutat coincidint amb els catorze mesos de l'empresonament dels Jordis. La marxa va sortir a dos quarts de vuit del vespre des de la plaça del Blat i va finalitzar a la plaça de l'Oli, on van tenir lloc els parlaments, a càrrec del vallenc Cèsar Puig, que haurà d'afrontar un judici per sedició i pertinença a organització criminal pels fets del 20 de setembre i el referèndum de l'1 d'octubre, quan ell era secretari general d'Interior sota les ordres del conseller Joaquim Forn, i de Montse Aumatell, l'advocada vallenca que va ser designada per la Generalitat de Catalunya com a vocal a la sindicatura electoral de la demarcació de Tarragona en el referèndum de l'1 d'octubre. L'acte també va comptar amb l'actuació musical d'Ernest Bertran.

Marxa de torxes a Valls per donar suport als presos polítics

 

La protesta comença a Reus

La protesta dels avis i àvies per la Llibertat es va iniciar a Reus l'any passat i s’ha anat escampat per diversos municipis del territori català. El 7 de novembre del 2017, un grup d’avis i àvies de la capital del Baix Camp va començar a protestar per reclamar la llibertat dels ‘presos polítics’. A finals d’aquell mes, les accions que duien a terme a la plaça del Mercadal, van ser prohibides per la Junta Electoral Provincial de Tarragona, que argumentava que ens trobàvem en període electoral, i tot i intentar esquivar la prohibició canviant el lema de la protesta tampoc se’ls hi va permetre la manifestació. No van poder reprendre les mobilitzacions fins després de les eleccions del 21-D.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris