'Et ballo Catalunya' de la vallenca Marta Arjona, seleccionat en un festival internacional

La producció de videodansa es va estrenar fa un mes a Valls i ara ha estat seleccionada en un festival dels Estats Units
Imatge de la creació de videodansa 'Et ballo Catalunya'. | Cedida

 

Grans notícies pels creadors de dansa de Valls. La producció de videodansa ‘Et ballo Catalunya’ dirigida per la vallenca Marta Arjona ha estat seleccionada en un festival internacional. Concretament ha estat al Big River Dance Festival una mostra organitzada per la Jeslyn Dance Gallery i que porta la dansa a les comunitats d’Ohio, West Virginia i Kentucky (EUA). Aquesta serà la quarta edició del festival, que de més de 500 peces presentades, n’ha escollit 23 per projecció, que es podran veure al mes de setembre.

 

Aquesta producció es va estrenar el passat mes de juliol al Teatre Principal de Valls. Darrere de l’espectacle també hi ha l’equip de DansPXL, productora audiovisual i fotogràfica especialitzada en dansa i arts escèniques establerta a Valls. Un cop estrenada l’obra, la directora Marta Arjona va enviar-la a diversos festivals internacionals, aconseguint ara aquesta selecció als Estats Units. Arjona es troba molt entusiasmada davant aquesta primera selecció i espera que no sigui la darrera.

 

Imatges gravades a la província de Tarragona

‘Et Ballo Catalunya’ és un projecte biogràfic protagonitzat per la ballarina mexicana Triana Botaya i on es narra la seva història a l'arribar a aquesta terra amb l’objectiu de ballar. Ho fa a través del moviment de la imatge i del cos, passant per emocions i moments com les pors, la solitud, el somni d’infantesa, els primers suports, i finalment, el triomf. Acompanya aquestes emocions per un recorregut per alguns dels símbols més destacats del territori com la vinya, els castells, el Mar Mediterrani o el Pont del Diable.

 

Les imatges van ser enregistrades a la província de Tarragona durant els mesos de novembre de 2016 i maig de 2018. Hi ha col·laborat l’Ajuntament de Valls, Xarxa de Cultura de Valls, Ajuntament de Tarragona, Tarragona Film Office, Limonium i Colla Joves Xiquets de Valls. L’obra està interpretada i coreografiada per Triana Botaya i l’acompanyen com a intèrprets, Alba Pérez Moreno, Alexandra Pérez Moreno, Ana Garcia Molero, Encarna Pérez Poyatos, Encarna Arjona Rey i Lidia Molero Arjona.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris