Tensa baralla entre independentistes i unionistes a Valls

Els fets es remunten a la nit del 5 al 6 de novembre

Una discussió entre independentistes i unionistes a Valls va acabar amb retrets entre uns i altres. Els fets es remunten a la nit del 5 al 6 de novembre quan un grup de persones va intentar arrencar una estelada ubicada en uns arbres de la zona coneguda com a Grup Albada. En aquell moment va començar una trifulga entre veïns i les persones que estaven duent a terme l'acció. Ara, un compte de Twitter ha fet públic un vídeo on es poden veure les imatges de la discussió, que acaba amb insults i acusacions mútues d'agressions.

   

Arran d'aquests fets, diversos veïns van denunciar als Mossos d'Esquadra haver patit agressions per part de les persones que retiraven símbols independentistes de la via pública i de propietats privades. Aquest dilluns, el director de l'Oficina dels Drets Civils i Polítics (OCDP), Adam Majó, es va reunir amb alguns dels afectats per tal de conèixer més detalls d'aquest succés. Segons els denunciants, una desena de persones «encaputxades» van venir a la capital de l'Alt Camp a retirar llaços grocs i estelades, i els mateixos veïns van sortir al carrer per instar a què se n'anessin. 

 

Majó va explicar que una persona va rebre cops al cap, a les costelles i a les cames, i que també van colpejar-ne una altra al cap, i que fins i tot van intentar atropellar-lo. Pel que fa al col·lectiu d'unionistes que es dedicava a retirar la simbologia independentista de la zona, es desconeix si van presentar algun tipus de denúncia pels fets.

  

Moments de tensió a Valls per la visita de Carlos Carrizosa

 

Aquest dimarts 13 de novembre també es van viure altres moments de tensió a Valls. En aquest cas, el portaveu parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, va realitzar una visita a la ciutat per tal de mantenir una reunió de treball amb representats del seu partit a Valls. Durant la compareixença de Carrizosa davant dels mitjans de comunicació a la plaça del Blat, un grup de cinquanta persones el van rebre amb una forta xiulada i al crit de «fora feixistes dels nostres barris!». El mateix Carrizosa i els acompanyants van respondre als manifestants cridant «llibertat».