Imatge d'arxiu de les mans d'una persona gran

'Bon dia!': La iniciativa d'Alcover per acompanyar les persones vulnerables i que viuen soles

Aquest servei gratuït consisteix a realitzar una trucada telefònica cada dia als veïns i veïnes per mantenir una estona de conversa i comprovar el seu estat emocional

L’Ajuntament d’Alcover i Càritas Parroquial han engegat una nova iniciativa anomenada «Bon dia!», amb l’objectiu de donar suport i acompanyament  a les persones que viuen soles i més vulnerables del poble per combatre els sentiments de solitud i fer un seguiment de les seves necessitats.

Aquest servei gratuït consisteix a realitzar una trucada telefònica cada dia als veïns i veïnes per mantenir una estona de conversa i comprovar el seu estat emocional, que té les necessitats cobertes, reforçar la seva seguretat i ajudar a fer que no se sentin tan soles. En cas que no rebin resposta, s’activa un protocol  per localitzar-los.

L’ABS Alt Camp Oest i Serveis Socials del Consell Comarcal de l’Alt Camp seran els encarregats de dictaminar quines persones consideren que necessiten aquest servei, per la seva banda Càritas Parroquial, juntament amb la borsa de voluntaris, seran els responsables de dur-lo a terme.

Els voluntaris que vulguin participar en aquesta iniciativa i realitzar les trucades, ho ha de comunicar a Càritas Parroquial.