La importància d’aquesta relació va ser tal que va acabar rebatejant els antics Menestrals com la colla de la Ros

La Colla Joves recupera l'antic Camí Ral de Valls a Vilafranca

'La ruta de la Roser. El camí dels Xiquets de Valls', pretén ser un doble homenatge: per una banda, als antics castellers que al llarg del s.XIX s’hi desplaçaven a peu i amb carro i, per l'altra, a la confraria de la Mare de Déu del Roser
colla-joves
La importància d’aquesta relació va ser tal que va acabar rebatejant els antics Menestrals com la colla de la Roser | Dolors Gras

Per quart any consecutiu, un bon grup de components de la Colla Joves Xiquets de Valls ha anat a Vilafranca a peu seguint bona part del camí que feien els seus avantpassats quan anaven a fer castells a aquella població. La caminada va tenir lloc passat cap de setmana.

La caminada, sota el nom de 'La ruta de la Roser. El camí dels Xiquets de Valls', pretén ser un doble homenatge: per una banda, als antics castellers que al llarg del s. XIX s’hi desplaçaven a peu i amb carro i, per l'altra, a la confraria de la Mare de Déu del Roser, encarregada de llogar la colla tant per a les festes que organitzava a principis del mes de maig com per a la Festa Major si l’Ajuntament no la contractava.

La importància d’aquesta relació va ser tal que va acabar rebatejant els antics Menestrals com la colla de la Roser, especialment a Vilafranca. Aquesta caminada, de retruc, voldria també esperonar a la rehabilitació dels camins històrics del país, elements fonamentals en la vertebració de la nostra història i de la nostra cultura.

Roger Estil·les, nou president de la colla

Roger Estil·les va sortir escollit nou president de la Colla Joves Xiquets de Valls en l’Assemblea General Ordinària del passat 8 de febrer. El flamant casteller agafa el relleu a Cels Galofré, l'anterior president. Estil·les liderarà la colla amb una doble vicepresidència compartida amb David Guasch i Francesc Martinell. Francesc X. Ramon, per la seva banda, seguirà una temporada més com a cap de colla.

Potser també t'interessa:


Comentaris