GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'Ajuntament de Valls inicia una campanya per promoure el reciclatge d'envasos de vidre en l'hostaleria

S’informarà 170 establiments del sector de l’hostaleria i menjadors col·lectius sobre l'obligatorietat de separar els residus d'envasos de vidre i sobre les sancions contemplades a l'ordenança municipal en cas d'incompliment
Fa uns mesos Valls va rebre el trofeu pel compromís dels vallencs amb el reciclatge del vidre. | Cedida

 

L'Ajuntament de Valls ha iniciat una campanya per promoure el reciclatge d'envasos de vidre en el sector de l’hostaleria amb la col·laboració d’Ecovidre. La iniciativa s’estendrà a 170 establiments (bars, cafeteries, restaurants, hotels i menjadors col·lectius d’empreses, de residències i d’escoles) amb l'objectiu d'informar i aconseguir el compliment de l’ordenança municipal de gestió de residus, que obliga els grans generadors i la ciutadania en general a separar i gestionar correctament els seus residus.

 

Per a aconseguir-ho es realitzarà un treball de camp dut a terme per personal degudament acreditat, amb l’objectiu de reforçar el coneixement de les ordenances municipals en matèria de gestió de residus i informar sobre les sancions en cas d'incompliment de la normativa. Així mateix, la iniciativa promourà la sensibilització sobre els beneficis ambientals del reciclatge d'envasos de vidre, com per exemple la protecció dels recursos i la lluita contra el canvi climàtic.

 

Les visites dels informadors ambientals començaran el 3 de juny i s'estendran diverses setmanes. Després d'una primera fase d'informació i anàlisi de les necessitats dels establiments, es duran a terme auditories per comprovar que els establiments realitzen correctament la separació en origen. En el cas de desacatament de la normativa municipal i després d'una darrera fase de verificació, l'ajuntament podria imposar la sanció corresponent.

 

La campanya inclourà el subministrament de mitjans als hostalers per facilitar la separació de residus d'envasos de vidre i el seu reciclatge. Ecovidre lliurarà cubells de diferents capacitats en funció del volum de generació de cada establiment i de les seves necessitats i es recolliran també els suggeriments dels establiments visitats.

 

Dades de reciclatge d'envasos de vidre a Valls

Segons les últimes dades disponibles, corresponents a 2018, els ciutadans de Valls van reciclar un total de 456 tones de residus d'envasos de vidre, una mitjana anual de 18 kg/habitant, essent 21,4 Kg/any la mitjana de Catalunya. Pel que fa a la taxa de contenerització, a la ciutat hi ha actualment un total de 124 iglús per als residus d'envasos de vidre, de manera que es disposa d’un contenidor per cada 205 habitants.

 

Potser també t'interessa:

El reciclatge de vidre a Valls se situa en quasi 18 kg per habitant a l’any