'X Nadal sóc ecoespecial', campanya de prevenció de residus a Valls

La iniciativa busca fomentar la reducció de residus dels establiments comercials vallencs
L'objectiu d'aquesta iniciativa és valorar l'esforç i les bones pràctiques ambientals per part dels comerços de la ciutat | delCamp.cat

 

El departament de Via Pública i Serveis de l'Ajuntament de Valls amb la participació dels comerciants de Valls han posat en marxa una nova edició de la campanya de prevenció de residus «X Nadal sóc ecoespecial». L'objectiu d'aquesta iniciativa és valorar l'esforç i les bones pràctiques ambientals per part dels comerços de la ciutat de Valls. El que es busca és recopilar, amplificar i destacar les actuacions de caràcter mediambiental «ecoaccions» que sorgeixen d'iniciatives pròpies dels comerços i fer-les extensives a la resta de botigues i que arribin als ciutadans.

Un exemple d'aquestes ecoaccions és la impulsada per Chicbebé, que en comptes de bosses de plàstic, donarà bosses de paper als seus clients. Aquesta acció se suma a les 15 que ja estaven en funcionament, ens referim a les ecoaccions promogudes pels comerços Fruiteria Ca la Vicky, Peixateria i Pesca Salada Casa Vidal, Cansaladeria i Xarcuteria Queralt i Carnisseria Montalà, que fan arribar la comanda a casa del comprador mitjançant la bicicleta, o Cafès Lider, que fa descompte a aquells qui portin el seu envàs de casa.

El Magatzem del Vermut dona una bossa especialment dissenyada per ampolles de vi; Maricel en fa servir de reutilitzables; Encants a Mida, de paper, i les de Font de Salut estan fetes amb blat de moro. Asimètric també participa en les ecoaccions utilitzant caixes de palet per a la construcció de dos mobles taula per a la botiga i un moble per al seu aparador. Així mateix, La Marieta, botiga de productes ecològics, es basa des dels seus inicis en la venda a granel dels seus productes: pasta, llegums, infusions, fruits secs, espècies, etc.

Tots els establiments que comuniquin les seves ecoaccions rebran un distintiu per col·locar a l'establiment i se'n farà difusió a través de les xarxes socials de l'Ajuntament. Aquesta campanya segueix la línia de col·laboració entre l'Ajuntament de Valls i el teixit comercial de la ciutat, que busca actuar en favor del medi ambient i prevenir la generació de residus.

"Un centre educatiu de l'Alt Camp rep un Premi Escoles Verdes" "S'ha produït un incendi al carrer Tomàs Caylà de Valls"