Museu de Valls

El Museu de Valls presenta el catàleg de l'artista Gelo i prorroga l'exposició

El Museu de Valls ha acordat prorrogar l'exposició una setmana més del que estava previst en un inici, fins al 6 de setembre, davant la bona acollida del públic

El dijous dia 3 de setembre, a les 20.00 h del vespre, el Museu de Valls presentarà el catàleg  de l'exposició GELO. Dels bars musicals de Tarragona als extraterrestres del Montsià (1980-2020), en un acte al Passeig dels Caputxins, davant del mateix museu. La presentació tindrà lloc seguint totes les mesures habituals de protecció i seguretat per la pandèmia de la Covid-19, amb públic assegut, aforament delimitat i ús de gel hidroalcohòlic i mascareta obligatoris. L'acte comptarà, a més, amb el suport tècnic i informatiu dels agents cívics municipals que assessoren sobre la matèria.

La publicació serà presentada per Magí Sunyer, escriptor, professor de literatura catalana i bon coneixedor de l'obra de l'artista des de ja fa anys. El  catàleg, de gairebé cent pàgines, conté el text del comissariat, amb el títol Gelo, un artista punk d'esperit angèlic, escrit per  Assumpta Rosés, una selecció àmplia de l'obra exposada, i un apartat de documentació amb la relació d'exposicions tant individuals com col·lectives en què ha participat l'artista. El completa la relació de totes les obres exposades a la mostra.

La mostra es podrà veure al Museu de Valls fins al dia  6 de setembre. Ha estat comissariada per Assumpta Rosés, crítica d'art reusenca i gran coneixedora de l'escena artística tarragonina. Recull gairebé un centenar d'obres de l'artista, en la seva primera retrospectiva. Les obres fan referència dues etapes molt marcades de la seva trajectòria, l'etapa tarragonina, des de principis dels vuitanta fins a finals dels noranta, i l'etapa a les terres de l'Ebre, bàsicament dels últims deu anys.

L'artista i la comissària, el mateix dijous dia 3, una hora abans d'iniciar-se la presentació, a les 19.00 h de la tarda, estaran a la sala d'exposicions per atendre a tots aquells que vulguin parlar amb ells i poder comentar les obres exposades. Seguint la normativa marcada en els plans sectorials de represa de l'activitat cultural les sales tenen aforaments limitats.