Valls tindrà un rei Baltasar «de veritat»

La capital de l’Alt Camp s’uneix a la campanya impulsada per l’entitat Casa Nostra, Casa Vostra
La cavalcada dels Reis Mags a Valls | Ajuntament de Valls/Pere Toda

 

La cavalcada de Reis de Valls tindrà un Rei Baltasar negre que no caldrà pintar. D’aquesta manera la capital de l’Alt Camp s’adhereix a la campanya '#BaltasarDeVeritat' impulsada per l’entitat «Casa Nostra, Casa Vostra».

 

L’entitat impulsora de la manifestació celebrada el 18 de febrere de 2017 a Barcelona sota el lema «Volem acollir» ha demanat als ajuntaments i comissions de reis  que busquin persones negres per fer de Baltasar i de patges i deixin de pintar-los. Tradicionalment, a Catalunya i a l'Estat espanyol, el rei Baltasar estava representat per una persona blanca amb la cara pintada, una pràctica que té un origen, diuen, «colonialista i racista».

 

L’Associació per la Cavalcada de Reis de Valls, d’acord amb l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, amb qui l’entitat es va reunir la setmana passada, han pres aquesta decisió. Així la capital de l’Alt Camp se suma als municipis que ja figuren dins la campanya #BaltasarDeVeritat, que, entre d’altres ha rebut l’adhesió de ciutats com Reus i Girona.

 

Tot a punt per l’arribada de Ses Majestat els Reis d’Orient a Valls

Valls ja prepara l'arribada de ses Majestats els Reis d'Orient i la Cavalcada del proper dissabte dia 5 de gener a les 18.30 hores a l'estació del ferrocarril. Melcior, Gaspar i Baltasar duran, un any més, pels carrers de la capital de l'Alt Camp la il·lusió en les seves carrosses.

  

 

A la plaça del Pati, com ja és tradició, els Reis rebran la benvinguda de l'alcalde, que els farà el lliurament simbòlic de les claus de totes les cases de la ciutat. L'acte ha estat organitzat per l' Associació per la Cavalcada dels Reis.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris