Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

PORTADES

Les portades d'avui dimecres, 24 d'abril

FOTOS

La jornada castellera de Sant Jordi a Tarragona, en imatges

‘El Fotógrafo de Mauthausen’, primera projecció del Cicle Gaudí 2019 a Alcover

El Convent de les Arts acollirà la projecció aquest diumenge 27 de gener
Un frame de la pel·lícula ‘El Fotógrafo de Mauthausen’. | Cedida

 

El Convent de les Arts d'Alcover projectarà el proper diumenge 27 de gener a les 19.00 hores, la pel·lícula 'El fotógrafo de Mauthausen', un trhiller històric sota la direcció de Mar Targarona i amb cares conegudes com Mario Casas, Alain Hernández, Macarena Gómez. El film és una producció catalana d’estrena molt recent, l’octubre del 2018.

Sinopsis de 'El fotógrafo de Mauthausen'

Francesc Boix, un pres que treballa en el laboratori fotogràfic del camp de Mauthausen, arrisca la seva vida en planejar l’evasió d’uns negatius que demostraran al món les atrocitats comeses pels nazis en l’infern del camp de concentració austríac. Compta amb l'ajuda d'un grup de presoners espanyols. Milers de negatius que mostren des de dins tota la crueltat d’un sistema pervers. Les fotografies que Boix i els seus companys van aconseguir salvar van ser determinants per a condemnar a alts càrrecs nazis durant el judici de Nurenberg el 1946. Boix va ser l’únic espanyol que va assistir com a testimoni.

 

 

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

El preu de l'entrada és de 4,5 euros i de 3 euros si es disposa de descomptes amb el CA, CAjove! (fins als 25 anys), Carnet de la Biblioteca, de l'Estudiant, Carnet Jove, Òmnium Cultural, Majors de 65 anys, jubilats, pensionistes, aturats, família nombrosa, monoparental  i persones en situació de vulnerabilitat.

 

L'exposició ‘Els primers trets de Francesc Boix’ arriba a Valls

L’exposició ‘Els primers trets de Francesc Boix’, organitzada per l’Institut d’Estudis Vallencs, arriba a Valls a finals de gener de 2019, concretament el dijous 31 de gener a les 7 de la tarda a la Sala sant Roc de l’Institut d’Estudis Vallencs. Es podrà visitar en l’horari habitual fins el 17 de febrer. L’Institut d’Estudis Ilerdencs va inaugurar aquesta mostra  el 15 de desembre de 2016, amb una selecció de 130 fotografies que mostren imatges de la vida diaria dels soldats republicants i els civíls a la rereguarda, amb un especial seguiment de Nicanor Felipe i Jaume Girabau, comandant i comissari polític respectivament, de la 30a Divissió de l’exèrcit de la República.

Comentaris