Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El circ i els contes, eixos temàtics del Parc de Nadal de Valls

Per a l’ocasió s’han preparat 19 zones i tallers que estaran actius entre el 28 de desembre i el 4 de gener
L'edició 2018-2019 tindrà com a eixos temàtics l'univers literari dels contes i el món màgic del circ | cedida

 

Si l'anterior edició del Parc de Nadal de Valls va estar dedicada al Nadal català a partir de materials reutilitzables, l'edició 2018-2019 tindrà com a eixos temàtics l'univers literari dels contes i el món màgic del circ. Aquests fils argumentals van ser triats per la comissió d'entitats i durant tota la tardor s'ha treballat en la preparació de 19 zones i tallers diferenciats que s'ubicaran en dues veles, en el gimnàs de l'Escola Enxaneta i en l'antic Convent del Carme al Barri Antic entre els dies 28 de desembre i 4 de gener.

 

En total, seran 14 les associacions que participaran en la nova edició del Parc de Nadal, una activitat pensada per a tota la família que oferirà 54 hores plenes d'il·lusions. Durant la realització de les activitats del parc, l'ús de materials reutilitzables, aportats per la ciutadania de Valls, serà un dels punts clau.

 

Sis zones de circ

Els cinc primers dies del Parc de Nadal se centraran en el circ. Els tallers d'aquesta temàtica s'estructuren en sis zones dissenyades i coordinades per la companyia vallenca Passabarret. L'espai de la vela Tomassa compta amb més de 170 metres quadrats i dos tècnics que s'encarregaran de supervisar, motivar i ajudar a tots els participants. Tot i que la major part dels espais de l'interior de la vela estan destinats a totes les edats, es reservarà un espai exclusiu per a infants d'entre 0 i 5 anys, amb terra encoixinat, té un llit elàstic, diferents jocs de punteria i d'equilibri, mocadors de malabars, minitrapezi, bola d'equilibris i xanques de pot, entre d'altres.

 

A l'espai principal trobarem la zona d'aeris, amb dos trapezis amb dos trapezis i una tela aèria; la zona de malabars, amb maces, plats xinesos, mocadors i diàbolos; la zona d'equilibris, amb dos cables de funambulisme a diferents alçades; la zona d'habilitats, amb rolla bola, xanques, hula-hoops i pedals-go; i la zona de llits elàstics. Tot està equipat amb el material de seguretat corresponent i amb els elements educatius propis de cada eina d'equilibri.

 

La recollida de material reutilitzable per al Parc de Nadal es durà a terme fins al divendres 14 de desembre | cedida

 

Els contes inunden el Parc

Per acabar, els tres últims dies del Parc combinaran les activitats de circ amb 12 tallers centrats en el món dels contes. Dels 12, 7 tallers abordaran els contes des de les habilitats creatives manuals, tres des de la ludoteca i els jocs educatius, un des de les creacions teatrals i un des del món esportiu. Tres tallers estan focalitzats per a infants a partir de 3 anys, altres tres per a infants a partir de 4 anys, tres més a partir de 5 anys, dos a partir de 6 i, finalment, un taller per a infants a partir de 8 anys. El conjunt del parc està pensat per a nens i nenes de fins a 12 anys.

 

Material reutilitzable

La recollida de material reutilitzable per al Parc de Nadal es durà a terme fins al divendres 14 de desembre en aquests centres educatius: escola Baltasar Segú, escola La Candela, escola Enxaneta, escola Eugeni d'Ors, escola Eladi Homs, col·legi Claret, col·legi Cor de Maria i col·legi Lledó-, i tres edificis municipals més: els vestíbuls de l'Ajuntament, el de Valls Genera (Casa Caritat) i el de Ca Creus. Als vestíbuls d'aquests centres hi podreu trobar punts de recollida on es podran dipositar materials com caixes de cartó prim de cereals i galetes, caixes de cartó gruixut, taps de plàstic d'ampolles d'aigua, rotlles del paper de WC, llaunes petites de conserva com les de moresc o de tonyina, CD's i retalls de llana i de roba. No obstant això, els dies d'obertura del Parc també es podran portar materials.

Comentaris