Comença la Festa Major de Figuerola del Camp

Durant tot el cap de setmana, actes per a grans i petits ompliran els carrers del poble
Un dels actes que aplega més jovent és la festa holi. | Cedida

 

Aquest cap de setmana moltes poblacions celebren la seva festa major d’estiu, una d’elles és Figuerola del Camp, en una edició carregada de canvis i novetats. Durant tot el cap de setmana, actes per a tota la família ompliran els carrers del poble, on la participació dels veïns té un especial protagonisme.

 

Amb la voluntat d’obrir encara més la programació festiva a la participació ciutadana, l’Ajuntament ha introduït alguns canvis, sobretot pel que fa a la franja horària de tarda-nit de dissabte. Habitualment es feia ball de tarda, la gent es recollia a sopar i després hi havia el ball de nit, però aquest any s’han buscat activitats molt més dinàmiques, participatives i per a tots els gustos. Aquests actes faran que els figuerolins i els visitants estiguin pels carrers tota aquesta estona.

 

Així doncs, s’ha preparat un ‘sopar americà’ al carrer Solar, amb un concert que amenitzarà la vetllada. Després a les 23.00 hores a la pista, hi haurà un espectacle de cabaret i, tot seguit, el correfoc, que aquest any passa de divendres a dissabte. Els més joves podran gaudir d’una festa adreçada a ells un cop acabat el correfoc, i els que s’ho vulguin prendre amb més calma, podran fer un tast de vins de matinada, al carrer Solar.

 

Actes destacats de la Festa Major de Figuerola

Com a actes destacats d’enguany hi ha la cercavila aquesta tarda, amb el pregó de festes, que sempre és una sorpresa. A la nit, sopar de germanor a la pista, ball i festa jove. Dissabte tindrà lloc la festa holi, una acolorida activitat que cada any guanya més adeptes i que ja s’ha convertit en un clàssic de la Festa Major.

 

Diumenge a mig matí tindrà lloc l’exitós concurs de paelles, on els veïns del poble competeixen en grups per cuinar el millor arròs. Seguidament, hi haurà el dinar popular de paella i després, per fer la digestió, partit de futbol entre aparellats i desaparellats. Dilluns, com és habitual, serà el dia de la canalla on els més petits gaudiran d’una festa aquàtica a la piscina, d’un berenar a la pista i podran fer de diables per un dia. Per cloure les festes, res millor que el castell de focs artificials, que posarà el punt final a la celebració.

 

Una altra novetat és que durant aquesta Festa Major es posarà a la venda el marxandatge de les Grans Festes de la Coronació de la Mare de Déu de l’Esperança, que se celebraran al desembre, però que ja s’estan preparant des de tots els racons del municipi. En concret, avui divendres a les 20.30 hores a la Sala d’Entitats, ja es podran adquirir els productes oficials de la festa com són la tassa, el domàs, el clauer o la bossa.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!