Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La Comunitat Islàmica de Valls obre les portes de la mesquita

portes obertes, degustacions i tallers per apropar la cultura islàmica als vallencs
A les 13.00 hores ha començat la jornada de portes obertes a la mesquita, el centre de culte de la Comunitat Islàmica | B.H.

 

Un any més, la Comunitat Islàmica de Valls i l'Alt Camp ha celebrat una jornada cultural amb l'objectiu de donar a conèixer més de prop la cultura islàmica als veïns de Valls. La jornada ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Valls i durant tot el matí s'han realitzat diverses activitats com tallers, exposicions i degustacions pels carrers de Valls.

 

Activitats a la plaça del Pati

El tret de sortida de les activitats s'ha realitzat a les 10.00 hores, hora en què, a la plaça del Pati, s'han realitzat degustacions de te i dolços típics del Magreb, exposicions d'un saló marroquí per a convidats i de vestimentes tradicionals del Magreb per a les festes. També s'han realitzat tallers de henna per tatuar i tallers de cal·ligrafia àrab. Les activitats al Pati s'han allargat fins a les 12.00 hores.

 

la Comunitat Islàmica de Valls i l'Alt Camp ha celebrat una jornada cultural amb l'objectiu de donar a conèixer més de prop la cultura islàmica | B.H.

 

Jornada de portes obertes a la mesquita

Després de migdia ha començat la jornada de portes obertes a la mesquita, el centre de culte de la Comunitat Islàmica està situat al camí Tomb del Balcó. A partir de les 13.00 hores han anat arribant visitants. A l'entrada, tothom s'ha hagut de treure les sabates per tal de seguir amb la tradició.

 

L'interior de la mesquita és un espai ben bé buit. En Gerald Badoui ens explica que, en alguns casos especials com ara la fi del Ramadà, poden arribar a reunir-se en la mesquita uns 2000 creients, pel que l'espai lliure és una necessitat primordial. Quasi tot el terra està cobert amb catifes que ajuden a mantenir l'escalfor dels peus descalços, i només un gran moble destinat a guardar les sabates, algunes estanteries amb llibres sagrats i un altar omplen els metres quadrats del centre de culte.

 

Al voltant de les 13.30 hores ja hi havia bastant gent a la mesquita. A més, han arribat figures de la política vallenca com el mateix alcalde, Albert Batet. Han sigut molts els que no s'han volgut perdre aquesta ocasió de conèixer la cultura islàmica tan present a Valls (actualment, la Comunitat Islàmica de Valls i l'Alt Camp compta amb 2000 membres). Quan un grup de persones han acabat de resar, el Gerald s'ha dirigit a tots els assistents per agrair la seva presència. «Les nostres portes sempre han estat obertes, però diverses circumstàncies nacionals i internacionals han dificultat la relació entre nosaltres». Badoui ha seguit explicant alguns dels costums de la Comunitat. Cada divendres, afirma, unes 900 persones es reuneixen a la mesquita. Durant el ramadà cada dia hi ha entre 300 i 400 assistents.

 

Per acabar, Badoui ha convidat tothom a apropar-se a la mesquita més sovint i també ha parlat sobre la poca interrelació cultural: «espero que no sigui l'últim cop que ens vegem aquí, aquestes portes sempre estaran obertes per a vosaltres [...]. A l'escola, els nens no entenen de racisme ni de religió, som els grans els que hem de reflexionar per poder canviar la situació». La visita s'ha tancat amb un petit tast de dàtils i llet per a tothom.

 

La visita s'ha tancat amb un petit tast de dàtils i llet per a tothom. | B.H.

 

Comentaris