El Teatre Principal de Valls acull el concert commemoratiu dels 50 anys de La Trinca

L'acte va comptar amb la intervenció de Miquel Àngel Pascual, un dels integrants del grup català
L'acte va ser organitzat per Òmnium Cultural de l'Alt Camp | Albert Oliva

 

El Teatre Principal de Valls va reviure l'esperit reivindicatiu i festiu de La Trinca 50 anys després. El divendres 20 de setembre al vespre, Òmnium Cultural de l'Alt Camp va organitzar el concert â€œHomenatge a La Trinca: 50 anys de música i reivindicació”, que va comptar amb l’actuació del grup tribut a La Trinca, Per Pebrots. 

Miquel Àngel Pascual, un dels integrants del grup original, va tornar a pujar a l'escenari i va premiar el públic amb diverses anècdotes de la trajectòria de La Trinca. Precisament, el cantant va recordar l'actuació que van fer a Valls amb motiu de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de 1981 i de la calçotada del migdia, i va destacar que moltes de les lletres de les cançons del grup creades en una època molt significativa de la història cultural del país, en l'actualitat encara tenen plena vigència.

Pascual va aprofitar la seva intervenció per agrair a la Generalitat de Catalunya la condecoració de la Creu de Sant Jordi, ja que «suposa un reconeixement a tota una tasca artística en una època en què la censura era una cosa habitual en el dia a dia cultural». «Estic molt content de fer el que he fet i ho tornaria a fer», va concloure el cantant.

Per la seva banda, Rosa Olivé, la presidenta d'Òmnium Cultural de l'Alt Camp, va destacar que La Trinca és tot un exemple de reivindicació i sintonia popular, ja que «les seves cançons han esdevingut la banda sonora de diversos moments importants per a moltes generacions». En la línia, Olivé va posar en relleu l'escorcoll que va dur a terme la Guàrdia Civil a les dependències del setmanari El Vallenc el 9 de setembre de 2017, quan una multitud de vallencs va sortir al carrer i es va acomiadar dels agents amb el popular «Passi-ho bé!», després d'haver fracassat en la recerca de les urnes i les paperetes del referèndum de l'1 d'octubre.

"📈L'Ajuntament de Valls presenta el projecte del Portal de Dades Municipal" "🎭AGENDA: Entrades a la venda per a la temporada de tardor dels teatres de Valls"