COMPAREIXEN脟A URGENT

Quim Torra condemna els aldarulls de les protestes

El Teatre Principal de Valls acull el concert commemoratiu dels 50 anys de La Trinca

L'acte va comptar amb la intervenci贸 de Miquel 脌ngel Pascual, un dels integrants del grup catal脿
L'acte va ser organitzat per 脪mnium Cultural de l'Alt Camp | Albert Oliva

 

El Teatre Principal de Valls va reviure l'esperit reivindicatiu i festiu de La Trinca 50 anys despr茅s. El divendres 20 de setembre al vespre, 脪mnium Cultural de l'Alt Camp va organitzar el concert 鈥淗omenatge a La Trinca: 50 anys de m煤sica i reivindicaci贸鈥, que va comptar amb l鈥檃ctuaci贸 del grup tribut a La Trinca, Per Pebrots. 

 

Miquel 脌ngel Pascual, un dels integrants del grup original, va tornar a pujar a l'escenari i va premiar el p煤blic amb diverses an猫cdotes de la traject貌ria de La Trinca. Precisament, el cantant va recordar l'actuaci贸 que van fer a Valls amb motiu de les Festes Decennals de la Mare de D茅u de la Candela de 1981 i de la cal莽otada del migdia, i va destacar que moltes de les lletres de les can莽ons del grup creades en una 猫poca molt significativa de la hist貌ria cultural del pa铆s, en l'actualitat encara tenen plena vig猫ncia.

 

Pascual va aprofitar la seva intervenci贸 per agrair a la Generalitat de Catalunya la condecoraci贸 de la Creu de Sant Jordi, ja que 芦suposa un reconeixement a tota una tasca art铆stica en una 猫poca en qu猫 la censura era una cosa habitual en el dia a dia cultural禄. 芦Estic molt content de fer el que he fet i ho tornaria a fer禄, va concloure el cantant.

 

Per la seva banda, Rosa Oliv茅, la presidenta d'脪mnium Cultural de l'Alt Camp, va destacar que La Trinca 茅s tot un exemple de reivindicaci贸 i sintonia popular, ja que 芦les seves can莽ons han esdevingut la banda sonora de diversos moments importants per a moltes generacions禄. En la l铆nia, Oliv茅 va posar en relleu l'escorcoll que va dur a terme la Gu脿rdia Civil a les depend猫ncies del setmanari El Vallenc el 9 de setembre de 2017, quan una multitud de vallencs va sortir al carrer i es va acomiadar dels agents amb el popular 芦Passi-ho b茅!禄, despr茅s d'haver fracassat en la recerca de les urnes i les paperetes del refer猫ndum de l'1 d'octubre.

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Tarragona. 脡s gratis!

Comentaris