Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Es destina més d’un milió d’euros per la contractació d'aturats a Valls

L'Institut Municipal de Desenvolupament Local s'ha acollit als programes del SOC de la Generalitat per contractar en els propers mesos a 60 treballadors
Imatge de dins d'una oficina del SOC. | TarragonaDigital.com

 

L'Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera ha aconseguit més d'un milió d'euros de finançament a través de diferents programes del Servei d'Ocupació de Catalunya de la Generalitat per a la contractació de treballadors en situació d'atur.

 

Gràcies a això, en els propers mesos, des de Vallsgenera es contractarà a 60 aturats que s'incorporaran a diferents departaments i organismes municipals.

 

Això es traduirà de la següent manera: es destinaran 1.078.000 euros per a la contractació de 60 persones en situació d'atur, 35 dels quals s'incorporaran als Serveis Municipals de Manteniment i 25 a diferents departaments i organismes de l'Ajuntament on realitzaran tasques administratives i tècniques.

 

Feina durant un màxim d’un any

El temps de contractació varia d'entre 6 i 12 mesos segons la tipologia del programa. En aquest sentit, 23 dels 60 treballadors que es contractaran ara tindran feina durant un any sencer.

 

Els plans d'ocupació van dirigits a aturats de llarga durada i també a col·lectius amb majors dificultats d'inserció laboral, ja sigui per raons d'edat, gènere o nivell de formació i estudis.

 

A més de donar feina a aturats en un entorn de treball real, la pràctica totalitat de programes va acompanyat de formació específica, bé sigui a través de tallers d'orientació i acompanyament a la inserció al mercat de treball o bé en noves tecnologies i orientació laboral.

 

Quins contractes es faran?

A través del programa Enfeina't es contractarà durant 12 mesos a 10 persones que es troben en situació prolongada d'atur, en llocs de treball tan diversos com serveis administratius, tècnics informàtics o brigada, entre d'altres.

 

Amb 20 nous treballadors, el programa Treball i Formació és el que agruparà un major nombre de persones contractades amb tres línies diferenciades: aturats majors de 45 anys, persones sense feina perceptores de la Renda Garantia de Ciutadania o dones. En aquests tres casos, serà personal que s'incorporarà bàsicament als serveis municipals de manteniment.

 

També es consolida el programa Treball als Barris, en aquest cas centrat en actuacions al centre històric, per dotar amb 12 treballadors bàsicament el Grup d'Intervenció Ràpida al Barri Antic per l'execució d'obres i projectes a carrers i places.

 

Els joves són un altre dels col·lectius prioritaris dels plans d'ocupació que ara s'engegaran. D'aquesta manera, es contractarà durant 6 mesos a 7 joves inscrits al programa de Garantia Juvenil en branques tan diverses com formació, comerç, joventut, cultura, museus, administració o integradors socials.

 

A més, es manté la contractació de 4 tècnics com Agents d'Ocupació i Desenvolupament Local per a departaments com Empresa, Ocupació, Joventut i Comerç.

 

Vallsgenera també destinarà 60.000 euros del pressupost municipal a la contractació durant 6 mesos de 4 aturats que s'integraran també als Serveis Municipals de Manteniment.

 

Més d'un milió d'euros

La majoria del finançament d’aquestes iniciatives prové del Servei d'Ocupació de Catalunya que amb 974.000 euros incrementa l'aportació a la ciutat per a la contractació d'aturats. Per la seva part, Vallsgenera hi aportarà un total de 104.000 euros de recursos públics municipals per complementar la inversió.

 

 

Comentaris