Figuerola del Camp ja ha coronat la seva Mare de Déu

Després d'una solemne missa a vessar de gent, l'Arquebisbe de Tarragona ha posat la corona a la Mare de Déu de l'Esperança a l'eslgésia del poble
L'Arquebisbe de Tarragona, monsenyor Jaume Pujol, posa la corona al cap de la Mare de Déu. | J.G.

 

Figuerola del Camp ha viscut aquest dissabte al matí l’acte central de les Grans Festes de l’Esperança. Per fi s’ha produït la coronació de la Mare de Déu, en un acte solemne presidit per l’Arquebisbe de Tarragona, monsenyor Jaume Pujol, que ha estat l’encarregat de posar la corona al cap de la verge de l’Esperança. Després de molts mesos de feina amb els preparatius, ha arribat l'esperat moment. 

 

Cap a les 11.30 hores del matí s’ha celebrat en l’església del poble el Solemne Ofici Pontifical de la Coronació Canònica de la Mare de Déu de l’Esperança oficiat per l’Arquebisbe i concelebrat per l’arxipreste de l’Alt Camp, mossèn Joan Àguila. També han assistit a l’acte diversos preveres de la diòcesi, els clergues de la comarca, exrectors del poble i l’actual mossèn de Figuerola del Camp, Jordi Sànchez.

 

La missa ha comptat amb la presència de diverses autoritats, com el Delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, alcaldes de la comarca i d’altres personalitats. També s’ha comptat amb la presència de Joan Serramià, el joier que ha fet la corona de la Mare de Déu.

 

L'església de Figuerola s'ha omplert com mai. A la primera fila, les autoritats. | J.G.

 

Els figuerolins tampoc s’han volgut perdre aquest acte únic i han omplert l’església de gom a gom. En un lloc destacat s’han assentat les sis dones i nenes que porten el nom d’Esperança al poble. L’església de Figuerola del Camp és petitona i està acostumada a veure alguns fidels que van a missa els diumenges. Avui ha quedat petita, no per la seva mida, sinó per la gran quantitat de gent que ha vingut a la coronació.

 

El moment més emocionant: la coronació

El moment més intens ha estat quan l’Arquebisbe de Tarragona ha posat la corona en el cap de la Mare de Déu, una joia que està feta i pensada a través dels elements que més defineixen el poble, com les avellanes o el pàmpol de la figuera. Aquesta és l’única coronació canònica que ha autoritzat el Vaticà aquest any a Catalunya. En aquest sentit, l’Arquebisbe de Tarragona ha expressat que aquest acte tenia una especial emoció per a ell, ja que també era el primer cop que coronava una Mare de Déu.

 

El poble de Figuerola del Camp fa més d'una setmana que celebra aquesta festa major en honor a la seva patrona. Aquest any, la celebració és molt especial i s’està allargant fins a 10 dies per tal de destacar el fet de coronar la Mare de Déu. Normalment aquestes festes duren un cap de setmana i concentren actes religiosos, majoritàriament. De fet, la devoció per la Mare de Déu de l'Esperança a Figuerola ve de molts anys enrere. 

 

La Mare de Déu de l'Esperança de Figuerola del Camp, ja llueix la corona. | J.G.

 

Aquest any és diferent, s’han fet activitats de tota mena, com concerts, teatre, sopars o conferències, per tal de fer partícip a tot el poble d’un esdeveniment com aquest. Una fita que s’ha aconseguit, ja que en tots els actes s’ha pogut veure gent de totes les edats que han gaudit de la festa.

 

Els carrers de Figuerola s’han tenyit aquests dies de ‘blau Esperança’. Els balcons de les cases llueixen un domàs amb el color blau de les festes i del logotip de la celebració.

 

Les activitats festives segueixen fins diumenge

La celebració segueix aquest dissabte a la tarda, amb la professó, on es traurà, després de molts anys, a la Mare de Déu (ja coronada), pels carrers del poble, on també assistiran diverses autoritats. A la nit, la sala de la Cooperativa acollirà l’espectacle ‘Bona gent’ de Quim Masferrer on es preveu una gran assistència de gent.

 

Els actes de les festes clouran demà, amb una trobada d’elements folklòrics al matí, amb la presència de colles geganteres de diversos indrets i amb els timbalers de Figuerola del Camp, un grup format pels infants del poble que han assistit a classes de timbal durant diverses setmanes per a l'ocasió.

 

Perfil de la Mare de Déu, ja coronada. | J.G.

 

Diumenge al vespre, a l'església hi haurà l'acte de tancament de les Grans Festes de la Coronació que s'acomiaden fins a l'any que ve, esperant haver agafat una nova embranzida per consolidar-se com una gran celebració durant molts anys més. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris