Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La Creu Roja Alt Camp-Valls va atendre més de 2.700 persones durant el 2017

La Creu Roja presenta les seves dades d'activitat durant l'any 2017 a la Cambra de Comerç i Indústria de Valls
A l'Alt Camp es van ajudar 1.652 persones en situacions de pobresa | cedida

 

El passat dijous, 22 de novembre, durant un acte a la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, la Creu Roja Alt Camp-Valls va presentar la seva memòria d'activitat i els seus projectes de futur. La sessió va comptar amb la participació de l'arqueòleg Eudald Carbonell, qui va donar la conferència «Ja som humans?», la qual versava sobre la idea d'humanitat, sobretot pel que fa al comportament de les persones en l'àmbit individual i col·lectiu.

 

Segons les dades presentades per al Creu Roja, l'organització va atendre un total de 2.756 persones durant l'any 2017. El total d'intervencions va ser de 53.919. De totes les persones ateses, les que van requerir ajudes destinades a lluitar contra la pobresa van ser les que van requerir els esforços més grans. En total, a l'Alt Camp es van ajudar 1.652 persones en situacions de pobresa. Algunes d'aquestes persones pateixen el que es coneix com a 'pobresa cronificada', un fet cada vegada més habitual en la nostra societat, es tracta d'una situació en què l'individu té moltes dificultats de sortir de la situació de vulnerabilitat. Per lluitar contra aquesta xacra, l'organització humanitària va repartir aliments a 1.539 persones i va facilitar també ajudes per al pagament de lloguers, de subministraments bàsics de la llar o d'ajudes per a l'escolarització de menors, entre altres.

 

El segon gran col·lectiu al qual es van dirigir els esforços de la Creu Roja va ser el de la Gent Gran. Es van atendre 658 persones i es van realitzar 40.358 intervencions a aquest col·lectiu durant 2017. Altres grups en situació de vulnerabilitat que va atendre l'organització són la infància, dones en situació de dificultat o persones amb discapacitat.

 

De cara al futur, un dels grans reptes de l'assemblea és l'ampliació del Centre de Dia, que actualment compta amb una trentena de places, i de la Unitat d'Escolarització Compartida (UEC), que ajuda estudiants d'ESO en situació de vulnerabilitat a acabar aquesta etapa formativa per tal de que tinguin més opcions d'entrar en el mercat laboral en el seu futur.

Comentaris