Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La CUP diu que l'equip de govern «no té cap interès a arribar a consensos»

La candidatura rupturista ha presentat al·legacions a les ordenances fiscals «per assegurar la redistribució de la riquesa»
Els regidors cupaires Ester Huguet i Jordi Robert van explicar les al·legacions presentades a les ordenances fiscals. | J.V.

 

La CUP ha presentat públicament les seves al·legacions a les ordenances fiscals de l’Ajuntament de Valls. Un any més, la candidatura rupturista ha apostat per unes ordenances fiscals que tinguin en compte la renda i que, per tant, garanteixin la redistribució de la riquesa. 

 

Des del punt de vista del partit independentista, «encara hi ha molt camí per fer en l’àmbit de les ordenances fiscals». Segons els cupaires, l'equip de govern «no té cap interès a arribar a consensos», esgrimint que les propostes de la CUP «no són possibles legalment». En aquest sentit, des de la Crida per Valls-CUP s’ha fet un treball de recerca de poblacions que apliquessin alguna de les mesures que proposaven. Així, doncs, des de la candidatura afirmen que «totes les al·legacions a les ordenances fiscals pel 2019 són possibles tècnicament i en l’àmbit legal, ja que hi ha Ajuntaments que ja les estan aplicant». Una vegada esvaïts els dubtes legals, des de la Crida per Valls-CUP esperen que «l’equip de govern vulgui entrar, ara sí, en un debat polític que fa anys que eviten».

 

Concretant les al·legacions, aquestes se centren majoritàriament en els grans impostos i taxes de l’Ajuntament de Valls: l’IBI, l’Impost sobre Activitats Econòmiques i les Taxes d’escombraries, de subministrament d’aigua i de la llar d’infants.

 

Pel que fa a l’IBI, la Crida per Valls-CUP proposa, entre d’altres, incrementar el tipus de gravamen de l’IBI no residencial més alt, és a dir, el d’aquelles empreses amb grans superfícies a la població; modificar la bonificació relativa a les famílies nombroses per incorporar-hi un criteri de renda o incorporar una bonificació per eficiència energètica.

 

En relació amb l’Impost sobre Activitats Econòmiques, des del partit anticapitalista proposen revisar i modificar el vialer que determina les seves categories, ja que consideren que actualment no garanteix que les grans empreses i superfícies igualin el seu esforç fiscal amb les petites empreses i comerços locals. També proposen incorporar una sèrie de bonificacions per aquelles empreses que produeixin energies renovables o que estableixin un pla de transport que disminueixi les emissions causades pels desplaçaments al lloc de treball.

 

Per altra banda, des de la Crida per Valls-CUP defineixen les taxes d’escombraries, de subministrament d’aigua i de la llar d’infants «com l’exemple clar del que encara queda per fer». Així, doncs, la candidatura rupturista proposa establir una tarifació progressiva a aquestes Taxes, que no només tingui en compte la renda sinó també altres criteris, com pot ser el valor cadastral de l’immoble. D’aquesta forma s’establirien diversos nivells de quota que assegurarien unes taxes progressives.

 

Per últim, la formació també ha fet al·legacions que potencien l’associacionisme a Valls, així com una al·legació que proposa incorporar els incentius ambientals per ús freqüent de la deixalleria als comerços, empreses i indústria.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris