La CUP denuncia «inacció i inoperància» de l’equip de govern amb el Barri Antic de Valls

El grup municipal demana una comissió estratègica per traçar les línies polítiques del barri
Roda de premsa de la CUP Valls al Barri Antic de Valls. | CUP Valls

 

La Crida per Valls-CUP ha denunciat, aquest dimecres, 11 de juliol, «falta de compromís de l’equip de govern amb el Barri Antic». En paraules dels cupaires, «és una llàstima que finalment no s’hagi convocat la comissió estratègica promesa per l’alcalde després de l’aprovació per unanimitat de la moció presentada per l’Associació Barri Antic».

«L'alcalde que ha estat més pendent del Parlament que de la seva ciutat» 

Des del punt de vista de la candidatura rupturista, «fa temps que l’Ajuntament no té prou present el Barri Antic». A banda de la comissió estratègica, el grup municipal ha explicat que en aquesta legislatura han reclamat diverses reunions amb l’alcalde per valorar la situació del barri, «que no s’han acabat produint». En aquest sentit, la CUP lamenta que «les prioritats de l’equip de govern siguin unes altres i que el Barri Antic pateixi la inacció de l’equip de govern actual, agreujada per un alcalde que ha estat més pendent del Parlament que de la seva ciutat».

 

 

Segons argumenten, «diversos fets mostren la falta de compromís de l’equip de govern amb el Barri Antic». A tall d’exemple posen la darrera comissió de Via Pública i Mobilitat, on asseguren que el regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil va afirmar que «no hi havia cap punt a comentar». Abans d’aquesta comissió informativa s’haurien produït diversos robatoris al Barri Antic. «Aquest exemple és un cas concret d’una dinàmica que es repeteix setmana rere setmana i mes rere mes», detallen. En aquest sentit, els edils cupaires afirmen que «sembla que els regidors de l’equip de govern no coneguin la situació que viu el barri» i que «potser es deu al poc temps que hi passen».

La CUP vol un espai per tractar les problemàtiques

La Crida per Valls-CUP també ha destacat «que les mesures que s’han anat aplicant, amb comptagotes i sense una visió estratègica clara», no han servit per solucionar la situació del barri, i que «la inacció, sumada a la inoperància dels diversos equips de govern, ens ha portat a la situació actual».

 

Per altra banda, la CUP lamenta que no hi hagi cap espai on tractar temàtiques del Barri Antic de forma transversal. Apunten que a les passades Comissions Informatives es va proposar la creació d’una comissió de Barri Antic. En paraules de la regidora Paloma Vicente, «sembla que alguns temes no es puguin tractar en certes Comissions Informatives perquè no hi ha alguns regidors» i «potser la creació d’aquesta comissió seria la solució».

 

Per últim, la candidatura municipalista ha demanat a l’equip de govern, i directament a l’alcalde, que convoqui «immediatament aquells espais que cregui convenients per començar a debatre sobre el futur del Barri Antic, tal com s’ha compromès diverses vegades, ja que la situació actual del barri requereix una actuació com més aviat millor amb totes les energies i la dedicació».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!