Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La CUP critica el model de participació de l’equip de govern de Valls

La candidatura rupturista creu que el model de pressupostos participatius ha fracassat

La Candidatura d’unitat Popular de Valls ha sortit al pas dels nous pressupostos participatius que l’Ajuntament de Valls ha presentat aquesta setmana. Els anticapitalistes consideren que tant el mètode com les dates en què es van realitzar les sessions participatives d’aquests pressupostos «no van ser les més adequades». Defensen que les sessions es podrien haver gestionat a través de les associacions de veïns de la ciutat «si la intenció del consistori era apropar els pressupostos als barris».

 

La dotació dels pressupostos participatius de Valls augmenta fins els 200.000 euros

Pel que fa a les dates en què es van realitzar les sessions, la candidatura rupturista creu que no van ser les més adequades «per facilitar l’assistència». Posen com exemple les dades de participació –54 participants en total. «El fet de realitzar totes les sessions durant la segona quinzena del mes de juliol, sumat al fet que aquestes es van començar a publicitar amb poc marge de temps, va dificultar l’assistència», asseguren des la CUP. Des del punt de vista de la Crida per Valls-CUP, aquests fets «demostren tant la improvisació de l’equip de govern com la falta d’una aposta clara per la participació ciutadana, fet que ha quedat demostrat amb el nou ROM».

 

Pel que fa als continguts de les propostes dels pressupostos participatius, els anticapitalistes assenyalen que no les valoren, però al mateix temps lamenten que la ciutadania de Valls «hagi de fer propostes que ja s’haurien d’estar treballant des de l’equip de govern, com el canvi de fanals o la instal·lació de rampes de mobilitat». D’altra banda, subratllen que els ha sorprès que una de les propostes plantejades demani un carril bici des de la zona del Fornàs al Barri Antic. Destaquen que era una proposta que enguany s’havia d’incloure al pressupost ordinari però que l’equip de govern la va acabar descartant.

 

Finalment, els cupaires insten a l’equip de govern municipal que replantegin «el seu model de participació». El partit independentista aposta perquè l’opinió dels vallencs es tingui en compte per tal d’elaborar la totalitat del pressupost i «no només a una partida pressupostària concreta».

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris