La productora vallenca DansPXL presenta una nova peça de videodansa que reflexiona al voltant de l'Alzheimer

Es tracta de ‘L’aroma de la terra mullada li sembla més dolça que mai’, creada a partir d’un text original de l’escriptora Montse Rubiales

 

‘L’aroma de la terra mullada li sembla més dolça que mai’. Aquest és el títol de la nova producció de videodansa de la productora establerta a Valls DansPXL, especialitzada en dansa i arts escèniques. Es tracta d’una peça que a partir d’un text original de l’escriptora Montse Rubiales, que reflexiona sobre la malalta de l’Alzheimer.

 

L’obra està protagonitzada per Raquel Méndez i Montserrat Torres. La primera d’elles interpreta la malaltia, i la segona, la pateix. Aquesta producció de videodansa neix a partir d’una idea original d’Alèxia Pascual, i pren forma a través del text de Rubiales interpretat per Nicèfor Franqués i posteriorment traduït a l’anglès per Enric Fernández.

 

Les imatges, captades per Marta Arjona i Silvia Robert, van ser rodades la passada tardor entre Constantí i Tarragona, i posteriorment editades per elles mateixes amb el suport de Gisela Benedicto, treballadora social que ha aportat els seus coneixements sobre la malaltia al projecte. Aquest és un dels treballs més emocionals i realistes que s’ha fet fins al moment des de la productora vallenca.

 

Imatge del rodatge de la nova producció de DansPXL. | Cedida

 

La productora vallenca, present el festivals internacionals

Després de la seva estrena per Internet i les xarxes socials, l’objectiu és que aquesta peça viatgi pel món per festivals internacionals igual que d’altres peces de DansPXL, com ja va passar amb 'Et ballo Catalunya' que va estar seleccionada en un festival dels EUA

 

L'altre exitosa producció de la companyia ha estat fa poc. Es tracta de V A I V É, peça que es va estrenar fa unes setmanes al festival de cinema Nova York, Bronx World Film. Aquesta peça es va rodar al Convent de les Arts d’Alcover i està interpretada pels ballarins Marc Comellas i Beth Andrews, estudiants de 6è curs de dansa clàssica de l’Institut del Teatre de Barcelona.

 

Imatge del rodatge de la nova producció de DansPXL. | Cedida