Desarticulada a l’Alt Camp una organització criminal dedicada al tràfic de drogues

La Guàrdia Civil ha detingut quatre integrants de l’organització, que tenien diversos habitatges i una nau industrial arreu de la comarca, on cultivaven marihuana
La Guàrdia Civil ha detingut quatre persones en aquesta operació. | Cedida

 

Una organització criminal establerta a la comarca de l’Alt Camp ha pogut ser desarticulada gràcies a l’operació ‘Ruinas’ que ha dut a terme la Guàrdia Civil. Aquesta organització estava especialitzada en el cultiu i posterior distribució de marihuana a través d’una xarxa de col·laboradors.

 

Les investigacions de la trama va iniciar-se a finals de l’any passat, moment en què es va detectar a la comarca l’assentament d’un matrimoni que havia operat activament en el tràfic de drogues al sud de la província de Tarragona i al nord de Castelló. A causa de la pressió policial que havien tingut a la zona de Castelló, havien traslladat la seva base d’operacions a l’Alt Camp.

 

L’evolució de la investigació va treure a la llum que l’home del matrimoni, que tenia innumerables antecedents per tràfic de drogues, havia aconseguit formar una organització criminal a Valls dedicada al cultiu, elaboració i distribució de productes cannàbics, aconseguint establir una xarxa d’habitatges (alguns ocupats, alguns en conxorxa amb els propietaris) on s’establien els cultius.

 

Plantació 'indoor' de marihuana de l'organització desarticulada. | Cedida

 

És per això que s’hauria conformat una xarxa amb aquests habitatges, situats en zones de difícil accés, on s’establien cultius ‘indoor’ de la planta Cannabis Sativa, tenint en cadascuna d’aquestes cases un ‘vigilant-cultivador’, com a responsable.

 

Aquestes plantacions eren supervisades directament pel principal investigat amb l’objectiu que la droga reunís els requisits de qualitat que exigia.

 

Després, la producció es traslladava a una altra casa on s’emmagatzemava, per poder distribuir-la després. En aquests transports de la droga, es prenien grans mesures de seguretat per evitar controls policials i seguiments. Es feien generalment en horari nocturn i fent servir vehicles cedits per terceres persones perquè no fossin relacionats amb l’organització.

 

Escorcolls i detencions aquesta setmana

Després d’obtenir l’autorització judicial, el matí d’aquest dilluns 22 de juliol es va establir un operatiu policial on es van efectuar 5 registres en cases, garatges i una nau industrial.

 

La Guàrdia Civil va intervenir dues armes durant els registres. | Cedida

 

Aquests registres van permetre desmantellar tres plantacions amb més de 2.600 plantes de marihuana, 18 quilos de cabdells, 80 grams d’haixix, 81 pastilles d’èxtasi, 6.000 llavors de cànnabis i dues armes de foc; una llarga de gran calibre preparada per a disparar i una curta d’un sol tret.

 

Com a conseqüència de l’operatiu policial es van detenir quatre membres de l’organització, els responsables inclosos. Els detinguts són tres homes i una dona de nacionalitats espanyola, albanesa i rumana i estan acusats dels delictes de cultiu i elaboració de drogues, tràfic de drogues, pertinença a organització criminal, tinença il·lícita d’armes, falsificació de documents i defraudació de fluid elèctric. Tots ells seran posats a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Valls.