MINUT A MINUT

🔴Nova manifestació improvitzada al centre de Tarragona

ÚLTIMA HORA

❗ Convoquen una vaga general per al pròxim divendres, 18 d'octubre

Alcover celebra el Dia Mundial de l'Abella amb diverses activitats

Del 17 al 20 de maig el municipi acollirà tallers, música i exposicions relacionades amb aquest insecte
Imatge de la Casa de la Mel, a Alcover. | Àngel Ullate

 

S’acosta el Dia Mundial de l’Abella i Alcover, municipi amb una bona tradició apícola, ho celebra amb activitats diverses durant quatre dies. Els actes començaran aquest divendres 17 de maig a les 19.00 hores, moment en què tindrà lloc la inauguració de l’exposició de la reproducció de pintures rupestres de l’arc mediterrani relacionades amb les abelles. Serà al Museu d’Alcover i se servirà un aperitiu amb mel.

 

Les activitats seguiran l'endemà, 18 de maig a les 10.00 hores. En aquesta ocasió tindrà lloc una jornada tècnica sobre la importància de les abelles, la pol·linització i l’afectació dels plaguicides a aquests insectes. També hi haurà una visita al Santuari de les abelles.

 

Diumenge 19 de maig, s’han preparat el gruix de les activitats. A les 10.00 hores a La Casa Museu de la Mel es durà a terme un esmorzar de pagès, que constarà de pa amb tomàquet, all i llonganissa i ceba caramel·litzada de mel. A les 11.30 hores tindrà lloc la presentació del Dia de l’Abell i es faran portes obertes a la casa.

 

A partir de les 12.00 hores es faran visites al Museu de la Mel, es presentarà el projecte REDICAT i hi haurà tallers relacionats amb les abelles.

 

La música prendrà el protagonisme a les 13.30 hores amb un tast musical on es podrà degustar el ‘Vi de mel’ i la ‘Cervesa de mel’ 2019. Seguidament, tindrà lloc l’acte de cloenda.

 

Activitats infantils en el Dia Mundial de l’Abella

Dilluns 20 de maig és el Dia Mundial de l’Abella, una data que s’ha celebrat a Alcover en edicions anteriors. Aquest any, com ja es porta fent darrerament, hi haurà activitats diverses per a les escoles a la plaça de l’Ajuntament, com extracció de mel, taller d’espelmes, taller de fumadors, taller de cosmètics, observació de les abelles... aquesta activitat tindrà lloc a les 15.30 i servirà per cloure aquests quatre dies de celebració en honor a aquest insecte tan present en el poble, gràcies a empreses com Mel del Remei.

 

També et pot interessar:

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris